Συνάντηση με το Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο θα έχει σήμερα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης. Ο κ. Αναστασάκης, με αφορμή πληροφορίες και δημοσιεύματα, που έκαναν λόγο για υποβάθμιση ή κατάργηση του Τοπικού Υποκαταστήματος του ΙΚΑ, απέστειλε σήμερα σχετική επιστολή στον κ. Σπυρόπουλο και παράλληλα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ορίστηκε η αυριανή συνάντηση προκειμένου να συζητηθεί το θέμα. 
Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας στην επιστολή του αφού υπενθυμίζει πως από το Νοέμβριο του 2012 ο Δήμος έχει ξεκαθαρίσει με επιχειρήματα την αναγκαιότητα λειτουργίας του Υποκαταστήματος, επισημαίνει το οξύμωρο ενός σχεδιασμού που δεν υπακούει στις πραγματικές ανάγκες και υπογραμμίζει πως «είναι αδιανόητο να διαθέτει η Υπηρεσία ιδιόκτητο κτίριο στην Ιεράπετρα, να μην πληρώνει ενοίκια, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στις άλλες πόλεις του νομού, να εξυπηρετεί μια περιοχή που τα στοιχεία αποδεικνύουν πως έχει τους περισσότερους ασφαλισμένους και να επιλέγεται μια τέτοια πρακτική. Δεν υπακούει ούτε σε λογική εξοικονόμησης πόρων, ούτε σε κανένα βιώσιμο σχέδιο. 
Διαπιστώνουμε τον παραλογισμό να επιλέγεται η υποβάθμιση της υπηρεσίας, που θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε μια περιοχή με έντονη την παρουσία επιχειρήσεων που στηρίζουν την αγροτική παραγωγή και απασχολούν ασφαλισμένους σας. Επιπλέον η διαρκής αύξηση του τουριστικού τομέα απαιτεί την ολοκληρωμένη λειτουργία της Υπηρεσίας».
Ο κ. Αναστασάκης σημειώνει τέλος πως λόγω των πραγματικών στοιχείων και δεδομένων θα πρέπει να υπάρξει αναβάθμιση κι όχι υποβάθμιση του ΙΚΑ στην Ιεράπετρα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook