Περίπου 5.000 Λίβυοι πέρασαν τις δύο τελευταίες ημέρες τα σύνορα της Λιβύης με την Τυνησία από το μεθοριακό πέρασμα της Ντεχίμπα για να ξεφύγουν από τις μάχες που μαίνονται στα δυτικά, όπως δήλωσε σήμερα μία αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα με τον απολογισμό που ανακοίνωσε τηλεφωνικά η ίδια πηγή 3.100 άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα χθες Τετάρτη και 2.050 την Τρίτη.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) είχε ανακοινώσει ότι 15.000 άνθρωποι που προσπαθούν να γλιτώσουν από τις μάχες έχουν περάσει στην Τυνησία από αυτό το μεθοριακό πέρασμα, προειδοποιώντας για την πιθανότητα μαζικής εισροής προσφύγων στην περίπτωση που χειροτερέψει η κατάσταση στη Λιβύη.

Σύμφωνα με τον Φίρας Καγιέλ, εκπρόσωπο της UNHCR, τον οποίο επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο TAP της Τυνησίας ο καταυλισμός προσφύγων της πόλης Ρεμάντα, που βρίσκεται βόρεια του περάσματος Ντεχίμπα, έχει επεκταθεί «για να μπορέσει να βοηθήσει τις οικογένειες των Λίβυων προσφύγων να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες» που προκαλούνται εξαιτίας της έλλειψης καταλυμάτων σε άλλους καταυλισμούς της περιοχής, κυρίως στην Ντεχίμπα και την Ταταουίν.

Την Πέμπτη 21 Απριλίου το μεθοριακό πέρασμα της Ντεχίμπα κατελήφθη από τους εξεγερμένους που μάχονται κατά του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι. Από τότε ο κόσμος στην περιοχή περιμένει αντεπίθεση από τους Λίβυους στρατιώτες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook