Την αντίθεσή του στο σχέδιο της "task force" αναφορικά με τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, εκφράζει σε ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Παραδόθηκε το σχέδιο της Task Force για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) στον Υπουργό Υγείας. Είναι ένα σχέδιο που, εάν εφαρμοσθεί, θα οδηγήσει στη διάλυση της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στηρίζεται στην ασφυκτική υποχρηματοδότηση του Συστήματος (μείωση κατά 50% σε σχέση με το 2009), με μισθούς ιατρών (οι οποίοι θα εφημερεύουν) περί τα 1.000 € μικτά και αφαιρεί από τον ασθενή τη δυνατότητα να διαλέξει το γιατρό του. Συγκεκριμένα ο κάθε ασφαλισμένος θα μπορεί να επισκέπτεται μόνο τον οικογενειακό γιατρό του και μόνο με παραπεμπτικό από αυτόν θα μπορεί να επισκέπτεται ειδικευμένο γιατρό. 

Με το σύστημα αυτό η Υγεία γυρίζει 60 χρόνια πίσω και η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη θα γίνει άπιαστο όνειρο για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Θα επιδεινωθούν δραματικά οι συνθήκες ποιότητας των ιατρικών υπηρεσιών και θα αυξηθεί απαγορευτικά το κόστος τους, καθώς ο ασφαλισμένος θα αναγκάζεται να πληρώνει για να δει σε εύλογο χρονικό διάστημα ειδικό γιατρό, ενώ είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν συνθήκες διαφθοράς και διαπλοκής.

Πιστεύουμε ότι ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης σε εξειδικευμένους γιατρούς και ο ΕΟΠΥΥ να δίνει τη δυνατότητα σύμβασης σε όλους του γιατρούς. Κανένα σύστημα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης δεν μπορεί να εφαρμοσθεί εάν διαλύει αντί να βελτιώνει την παροχή υπηρεσιών Υγείας. Όλο το Ιατρικό Σώμα θα βρεθεί αντιμέτωπο στην επιχειρούμενη κατάργηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα."