Τελευταία ενημέρωση 14:30

Πλήθος πλαστογραφημένων συνταγών για χορήγηση ναρκωτικών χαπιών, αλλά και χάπια χωρίς τιμολόγια αγοράς, βρέθηκαν στο φαρμακείο μιας 45χρονης Χανιώτισσας φαρμακοποιού στην πόλη των Χανίων, η οποία και συνελήφθη.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, όταν το βράδυ της Παρασκευής, στον Βλητέ της Σούδας, συνελήφθη ένας 38χρονος Χανιώτης, ο οποίος κυκλοφορούσε έχοντας μαζί του 33 γραμμάρια ηρωίνης σε δύο συσκευασίες και δύο γραμμάρια κάνναβης.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν 584 ναρκωτικά χάπια και 250 ναρκωτικά δισκία χωρίς ιατρική συνταγή.
Από την προανάκριση προέκυψε πως τα ναρκωτικά σκευάσματα, τα είχε προμηθευτεί από 35χρονο Χανιώτη ο οποίος επίσης συνελήφθη καθώς σε έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκαν 24 ναρκωτικά δισκία χωρίς ιατρική συνταγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος αποκάλυψε το φαρμακείο στο κέντρο της πόλης των Χανίων, από όπου προμηθευόταν τα ναρκωτικά σκευάσματα.
Ακολούθησε έφοδος των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών στο συγκεκριμένο φαρμακείο της 45χρονης , όπου βρέθηκαν:
300 ναρκωτικά δισκία χωρίς τιμολόγιο αγοράς
Ένα βιβλίο καταχώρησης πωλήσεων ναρκωτικών σκευασμάτων στο οποίο δεν είχε καταχωρηθεί ουδεμία πράξη από το 1994.
Μεγάλος αριθμός πλαστογραφημένων ιατρικών συνταγών για χορήγηση ναρκωτικών χαπιών και δισκίων.
Η προσνάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης

\”Συνελήφθησαν, χθες (11.10.2013) το βράδυ, στα Χανιά από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, τρείς (3) ημεδαποί, ηλικίας 38, 36 και 45 ετών, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και της πλαστογραφίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον 38χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες συνολικά 33 γραμμάρια ηρωίνης, μία αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα μικροποσότητα κάνναβης και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες του 38χρονου και του 36χρονου, ο οποίος φέρεται ως ο προμηθευτής των ναρκωτικών ουσιών. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 858 ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή, μικροποσότητα κάνναβης, μία ιατρική συνταγή αμφιβόλου γνησιότητας και ένα κινητό τηλέφωνο.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω είχαν προμηθευτεί με πλαστές συνταγές φαρμακευτικά σκευάσματα από φαρμακείο που διατηρεί η 45χρονη στα Χανιά, η οποία και συνελήφθη.

Ακολούθησε έρευνα στο φαρμακείο της 45χρονης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 300 ναρκωτικά δισκία και ιατρικές συνταγές, των οποίων η γνησιότητα ερευνάται και αφορούν τη χορήγηση ναρκωτικών φαρμάκων – σκευασμάτων.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Το προανακριτικό έργο που συνεχίζεται διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων.\”

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook