Για τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στα δίκτυα ίδρευσης από τη σεισμική δραστηριότητα (δείτε εδώ) και τα οποία σε κάποιες περιοχές συνεχίζονται, αλλά και οδηγίες από τη ΔΕΥΑΧ προς τους καταναλωτές, ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Χανίων.

Όπως σημειώνεται εξαιτίας της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που καταγράφηκε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013, στην περιοχή των Χανίων, παρατηρήθηκε αρχικά μικρή θολότητα στο νερό των πηγών της Αγιάς, η οποία διήρκησε περίπου δεκαπέντε (15) λεπτά, αλλά κυρίως έντονη θολότητα στο αντλούμενο από τις γεωτρήσεις του Ο.Α.Δ.Υ.Κ. στα Μυλωνιανά , νερό που κυρίως διατίθεται στις περιαστικές περιοχές των Χανίων.

Οι γεωτρήσεις διεκόπησαν ένα τρίωρο, ήδη όμως οι δύο δεξαμενές στην περιοχή των Μυλωνιανών - χωρητικότητας 11.000 m3 - είχαν επηρεαστεί και το νερό αυτό κατέληξε στο δίκτυο.

Από τις 21.00 το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου 2013, είχε ξεθολώσει το νερό των γεωτρήσεων και στο δίκτυο και στις δεξαμενές του Ο.Α.Δ.Υ.Κ. εισέρχεται καθαρό νερό.

Περιοχές που συνεχίζει να τρέχει "κόκκινο" νερό

Μέχρις ότου αντικατασταθούν τα 11.000 m3 που εισήλθαν στο δίκτυο ύδρευσης, αναμένεται να επηρεαστούν οι δημοτικές ενότητες Ακρωτηρίου, Ελ. Βενιζέλου, Θερίσου, Ν. Κυδωνίας και Σούδας του Δήμου Χανίων καθώς και οι συνοικίες της Νέας Χώρας και Πασακακίου (οδός Γογονή) της Δημοτικής Ενότητας Χανίων.

Θα πρέπει οι κάτοικοι, στις οικίες των οποίων θα παρουσιασθεί θολό νερό στις βρύσες τους να μην το χρησιμοποιήσουν για πόση, μέχρις ότου στις βρύσες τους να έρθει καθαρό (διαυγές) νερό.

Εκτιμάται ότι σε ορισμένες περιοχές, μπορεί να απαιτηθεί έως και ένα 24ωρο για την πλήρη ανανέωση του νερού του δικτύου.