Με επιτροπή εκπροσώπων 80 φορέων της ευρύτερης περιοχής του Καρτερού και των πρώην Δ.Δ. Γουβών, Επισκοπής, Θραψανού, Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου, που εξυπηρετούνται από τον κόμβο στον Καρτερό, συναντήθηκε εχθές Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης και πιο συγκεκριμένα με τους κ.κ. Μανώλη Καλαιντζάκη, Γιάννη Χρηστάκη, Σταύρο Καρακατσάνη και Γιάννη Φραγκούλη, οι οποίοι και ενημέρωσαν τον Βουλευτή για το θέμα του κόμβου στην περιοχή του Καρτερού.
Οι εκπρόσωποι των φορέων αναφέρθηκαν στο μείζον θέμα που έχει προκύψει, καθώς, ενώ με τον δρόμο που έχει κατασκευαστεί από την περιοχή του Καρτερού προς την ενδοχώρα του Ηρακλείου, μειώνεται κατά 12 χιλιόμετρα η απόσταση του νέου Α/Δ Ηρακλείου, σε σύγκριση με αυτή που προβλέπεται μέσω Χερσονήσου, μπαζώθηκε η ράμπα που έδινε τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης και η οποία βρισκόταν σε απαλλοτριωμένο χώρο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής να ταλαιπωρούνται με 1500 μέτρα περιπορεία, μέχρι να εισέλθουν από την Εθνική Οδό στην Επαρχιακή Οδό Καρτερού – Επισκοπής. Μετά από αυτά και ενώ αναμενόταν η κατασκευή κόμβου στη συγκεκριμένη διασταύρωση, αποφασίστηκε και κατασκευάστηκε κόμβος στην περιοχή του ΚΤΕΟ.
Όπως επεσήμαναν, λόγω της εγκληματικής αδιαφορίας, τα οχήματα διανύουν μια απόσταση 1500 μέτρων, σε τρεις αλλεπάλληλες αριστερές στροφές τέμνοντας σε ισάριθμα σημεία διασταυρώσεις της παλαιάς Ε.Ο., παράλληλα με την περιορισμένη σήμανση και την ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση της καλοκαιρινή περιόδου, αυξάνεται κατακόρυφα ο κίνδυνος για πρόκληση ατυχήματος. Μάλιστα, πολλοί οδηγοί στην προσπάθειά τους να αποφύγουν όλη αυτή την παράκαμψη γίνονται παραβάτες, με περαιτέρω κινδύνους για τους ίδιους και τους υπόλοιπους οδηγούς.
Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα, καθώς απασχολεί περί τους 30000 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ενώ δεσμεύτηκε για συνεργασία με τους εκπροσώπους των φορέων καθώς και την ενημέρωση της αρμόδιας τεχνικής υπηρεσίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μέσα στην επόμενη εβδομάδα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook