Η αγάπη κινεί τα πάντα.

Με το σύνθημα αυτό μια ομάδα νέων στα Χανιά δημιούργησαν τον \”ΣυνΑνθρωπο\”,  μια εθελοντική ομάδα που πρωτοεμφανίστηκε το 2012, διοργανώνοντας εκδηλώσεις για να βοηθήσουν τη μικρή Ραφαέλα να μεταβεί για λόγους υγείας στην Ελβετία.

Τότε κάλεσαν τον κόσμο να βοηθήσει ένα παιδί που είχε ανάγκη.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, με το ίδιο \”μότο\”, καλούν όλους μας να βοηθήσουμε πολλά παιδιά συμμετέχοντας στις εργασίες για την κτηριακή αποκατάσταση του Κέντρου Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης στον Κουμπέ (το παλιό ορφανοτροφείο).

Η ιδέα ήρθε από ένα μέλος της ομάδας που εργαζόνταν με σύμβαση στο κέντρο, γνωρίζοντας έτσι από πρώτο χέρι τις ελλείψεις που παρουσίαζε ένας χώρος στον οποίο φιλοξενούνται σήμερα 23 παιδιά.

Και η ιδέα, μετά από πολλούς μήνες προεργασίας, έχοντας να νικήσουν γραφειοκρατικές διαδικασίες και μέσα από την εθελοντική συνεργασία πολλών ανθρώπων, μηχανικών, διακοσμητών, αρχιτεκτόνων κα, πήρε σάρκα και οστά.

\"\"

Δίπλα τους πολλοί επιχειρηματίες και καταστηματάρχες της πόλης οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με τρόπο συγκινητικό στο κάλεσμα του \”ΣυνΑνθρωπου\”. Και φυσικά εθελοντές .

Σαν τον Γιάννη ο οποίος έχει τη δική του δουλειά όμως κλέβει λίγο από τον ελεύθερο του χρόνο για να προσφέρει εθελοντική εργασία.

\"\"

Ενημερώθηκε για την δράση στο Facebook και δεν το σκέφτηκε πολύ. Πήρε τα εργαλεία του και έπιασε δουλειά 

Όπως κάνει η Μαρία, η Δέσποινα και η Βίκυ, η Έλενα και τόσοι άλλοι.

\"\"

Το Κέντρο θα αλλάξει συνολικά, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Ότι παλιό και προβληματικό θα \”ξηλωθεί\” και θα αντικατασταθεί.

Μέχρι και ζωγράφοι θα μπούνε μέσα και όλοι μαζί θα δημιουργήσουν ένα χώρο – αγκαλιά που να αρμόζει σε αυτά τα παιδιά.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα, μέχρι και τα Χριστούγεννα, εθελοντές θα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για αυτό το σκοπό.

Όμως και μετά, ο ¨ΣυνΑνθρωπος\” δεν θα φύγει από δίπλα τους.

Εθελοντές ήδη έχουν προσφερθεί να κάνουν δωρεάν μαθήματα στα παιδιά ενώ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική θα γίνουν μαθήματα πυρασφάλειας.

Και μετά. Ότι άλλο χρειαστεί.

Όταν υπάρχει μεράκι, άνθρωποι «πολλών λογιών» μπορούν με τη συνεργασία να καταφέρουν πολλά.

Άλλωστε μην ξεχνάμε.

Οι ερασιτέχνες έχτισαν την κιβωτό, οι επαγγελματίες τον Τιτανικό…

Αν θέλετε λοιπόν να… λερωθείτε για τον ΣυνΑνθρωπο προλαβαίνετε.

Δείτε τον \”ΣυνΑνθρωπο\” στο Facebook

Flashnews.gr
Ελένη Ζουμαδάκη
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook