Είναι εύκολο να είσαι κριτής των πάντων και να κουνάς το δάχτυλο σε όσους θες να κάνεις κριτική ή ακόμη και να τους επιπλήξεις.

Τι γίνεται όμως στη περίπτωση που γίνεσαι κρινόμενος, και μάλιστα από αγανακτησμένους γονείς που λαχτάρισαν, όταν ο ιδιοκτήτης και συνάμα οδηγός της υπέρ πολυτελούς τζιπάρας γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια γραφτούς και άγραφους νόμους, αποφάσισε να οδηγήσει το όχημα του στο πλακόστρωτο της οδού Χανδακος το βράδυ του Σαββάτου αφήνοντας έκπληκτους τους περαστικούς προκειμένου να κάνει τη δουλειά του.

Όχι, ο οδηγός όπως αντιλήφθηκαν οι μάρτυρες του συμβάντος δεν ήταν όπως κάποιος θα μπορούσε να υποψιαστεί ορεσίβιος μαυρο-πουκαμισάς Ναβαροφόρος, ήταν ΓΕΡΜΑΝΟΣ (!!!), αφού οι πινακίδες του οχήματος ήταν Γερμανικές …

Αναρωτιέμαι σε ποια πόλη της Γερμανίας θα τολμούσε ο εν λόγο \”κύριος\” όχι να πράξει με αυτό το τρόπο, απλά να το σκεφτεί και μόνο.

\"\"

Αναρωτιέμαι επίσης αν υπήρχε ατύχημα με τα μικρά παιδιά και τα καρότσια των βρεφών που βρίσκονταν εκεί ποια θα ήταν η δικαιολογία του αφού ξαφνικά εμφανίστηκε ανάμεσα τους την ώρα που έπαιζαν αμέριμνα, κι αφού οι γονείς των ανήλικων παιδιών γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι πεζόδρομοι είναι για τους πεζούς και όχι για οχήματα.

Μετά από αυτό το περιστατικό, έμαθαν βέβαια ότι είναι και για Γερμανικά… γαιδουράκια!

Σαν \”κύριος\”, γνήσιος αποικιοκράτης, κατέβηκε, δεν έδωσε εξηγήσεις σε κανένα λες και ο τόπος τούτος είναι… Μπαξές Τσιφλίκι τους.

Φαίνεται έμπρακτα μάλλον ότι στη χώρα τους έτσι τους έχουν συμβουλεύσει να λειτουργούν όταν έρχονται στην εξαρτώμενη απ αυτούς Ελλάδα.

\"\"

Και για να είμαστε δίκαιοι μπορεί να μην είναι το πρώτο περιστατικό που έχει καταγραφεί στο Ηράκλειο, είναι όμως διπλά προκλητικό όταν πληροφορείται κανείς ότι ένα τέτοιο συμβάν το προκαλεί (σύμφωνα με τις αναφορές) αυτόπτων μαρτύρων κάποιος που έχει υπηρετήσει ή υπηρετεί (;) ακόμα και σήμερα στο διπλωματικό σώμα της χώρας του…

Να τους χαιρόμαστε τους Γερμανούς \”σωτήρες\” και καθοδηγητές μας…

Διαχρονικά γνωστή η σχέση τους με την Κρήτη μας.

Άξια για ακόμα μια φορά τα έργα τους και ο μισθός τους…

Ως αποικία τους μας βλέπουν κι έτσι πράττουν απέναντι μας…

Δάσκαλε που δίδασκες…

* Το παρόν κείμενο προέκυψε από καταγγελίες και αναφορές αναγνωστών μας που έτυχε να είναι αυτόπτες μάρτυρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook