Πολλοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές βιοποριστικές τους ανάγκες. Η πρόσβαση σε τρόφιμα, φάρμακα και υπηρεσίες έχει καταστεί εξαιρετικά δύσκολη δεδομένων των τεράστιων ποσοστών ανεργίας και της δραματικής αύξησης του αριθμού των συμπολιτών μας που ζουν στα όρια της φτώχειας ή κάτω από αυτά.

Στο Ηράκλειο, έχει δημιουργηθεί, σε σύμπραξη με το Δήμο Ηρακλείου, από φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και με συντονιστή φορέα το Κέντρο “Ζωοδόχος Πηγή” το “Δίκτυο Κοινωνικής Φροντίδας”.

Το Δίκτυο αποτελείται από επτά Κοινωνικές Δομές, στελεχωμένες με εξειδικευμένο προσωπικό, που προσφέρουν ολοκληρωμένη βοήθεια με αξιοπιστία και διακριτικότητα σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Οι Κοινωνικές αυτές Δομές είναι οι παρακάτω:

• Ανοικτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων και Γραφείο Διαμεσολάβησης από το Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου.

• Δημοτικός Λαχανόκηπος και Κοινωνικό Φαρμακείο από το Σύλλογο Τριτέκνων Ν. Ηρακλείου.

• Δομή Παροχής Συσσιτίου και Κοινωνικό Παντοπωλείο από τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ανδρέου και Μαρίας Καλοκαιρινού.

• Τράπεζα Χρόνου από το Κέντρο “Ζωοδόχος Πηγή”.

Την Τρίτη 15/10/2013 και ώρα 12:00 στην αίθουσα Ανδ. Παπανδρέου στο Δημαρχείο, θα δοθεί συνέντευξη τύπου από το Δήμαρχο και τους υπεύθυνους λειτουργίας των δομών.

Θα παρουσιαστεί ο απολογισμός των πεπραγμένων των Κοινωνικών Δομών από την αρχή της λειτουργίας τους έως και σήμερα καθώς και ενημέρωση σχετικά με τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 17/10/2013 στη Λότζια από τις 10:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της φτώχειας.