Το αργότερο μέχρι αύριο αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείο Παιδείας, στην οποία θα πρέπει εντός πέντε ημερών από σήμερα, να απογραφούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων ώστε να αξιολογηθούν από το ΑΣΕΠ και να τεθούν σε διαθεσιμότητα μέρος αυτών. Όσοι δεν απογραφούν θα τεθούν σε αργία.

\”Κλειδιά\” της κυβέρνησης για να λυθεί το θέμα της διαθεσιμότητας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα είναι η πρόσφατη υπουργική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη διαθεσιμότητα και μια νέα τροπολογία που προστίθεται σε άρθρο του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, μετά τη συνεχιζόμενη άρνηση πρυτάνεων και διοικήσεων σε 4 από τα 8 πανεπιστήμια να δώσουν τις λίστες των διοικητικών τους υπαλλήλων.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων, μετά από απόφαση για νέα πενθήμερη από σήμερα στο ΕΚΠΑ και στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Τα δύο ιδρύματα κρατούν την σκληρότερη γραμμή καθώς έχουν παραλύσει εδώ και πέντε εβδομάδες.

Σύμφωνα με το υπ. Παιδείας η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων δεν θα σταθεί εμπόδιο σε όσους θέλουν να απογραφούν καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που θα ζητηθούν είναι απλά και δεν θα χρειαστεί να απευθυνθούν στις διοικητικές υπηρεσίες.

Εν τω μεταξύ, οι πρυτάνεις έχουν αποφασίσει να παρουσιάσουν την ερχόμενη Πέμπτη στο Ευρωκοινοβούλιο τα προβλήματα των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με κυριότερο την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας.

megatv.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook