Την τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Σαντορίνης και Κρήτης για όλο τον χρόνο ζητούν με επιστολή τους προς τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου και τους Υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Παιδείας, ο Εμπορικός Σύλλογος Θήρας μαζί με ομάδα γονέων του νησιού.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριοι,

Είμαστε Έλληνες πολίτες, μόνιμοι κάτοικοι της Σαντορίνης, εργαζόμενοι κι επιχειρηματίες και γονείς παιδιών (300 περίπου) που φοιτούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Κρήτης.

Το αίτημά μας είναι: Τακτική σύνδεση της Σαντορίνης με την Κρήτη όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Έχουμε σαφή γνώση της οικονομικής κατάστασης. Τη σηκώνουμε στην πλάτη μας καθημερινά. Έχουμε επίσης απόλυτη συναίσθηση της πολιτικής κατάστασης και των ανταγωνισμών στο χώρο της ναυτιλίας. Ζούμε χειμώνα- καλοκαίρι σε νησί.

Γνωρίζουμε ακόμα για την «τρόικα», τις επιτροπές και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, γενικότερους και ειδικότερους. Ξέρουμε για τις επιδοτούμενες ακτοπλοϊκές γραμμές και τα ζητήματα που δημιουργούνται από τους εκατέρωθεν ενδιαφερόμενους.

Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για την τύχη παρόμοιων αιτημάτων «επιστολικής διαδικασίας». Ο Δήμαρχος Θήρας μας ενημέρωσε για την τύχη προηγούμενων παρόμοιων κινήσεων.

Παρ’ όλα αυτά, Κύριοι, εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας. Και η προσπάθεια αυτή δεν θα μείνει απλά μια επιστολή και … βλέπουμε. Θα το προχωρήσουμε όσο και όπως πάει. Με όλα τα μέσα που διαθέτουμε ως πολίτες. Δεν θα σας πούμε τα αυτονόητα.

Ούτε περί «συνταγματικά κατοχυρωμένης νησιωτικότητας» που η αγνόησή της και η επακόλουθη παραμέληση των νησιών μας θα έπρεπε – εσάς τους πολιτικούς -να σας κρατάει όλους ξάγρυπνους με τις εφιαλτικές προοπτικές της. Ούτε για την «οικονομική συμβολή της Σαντορίνης στα κρατικά έσοδα». Το θέμα δεν έχει λογιστική διάσταση. Απλά θέλουμε να ξέρετε ότι είμαστε πολλοί κι έχουμε δίκιο.

Περιμένουμε ΑΜΕΣΑ, όχι την απάντησή σας αλλά τις ενέργειες που θα κάνετε
για να υλοποιήσετε το αίτημά μας. Τις δυσκολίες τις γνωρίζουμε. Την πολιτική βούληση θέλουμε να δούμε.

Πρωτοβουλία Γονέων και Εμπορικός Σύλλογος Θήρας».

ΠΗΓΗ: atlantis-santorini.net

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook