Η μεγάλη ημέρα έφτασε! Σε ελάχιστες ώρες από τώρα ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton θα είναι πλέον νεόνυμφοι. Ολόκληρο το Λονδίνο εδώ και πολλές μέρες ζει στη «φρενίτιδα» του βασιλικού γάμου με τους δρόμους να σημαιοστολισμένοι και εκατοντάδες κόσμος να έχει κατασκηνώσει στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το αβαείο του Westminster.

Χθες, νωρίς το απόγευμα, η μέλλουσα νύφη μαζί με την μητέρα της Carole και την αδερφή της Pippa, έφτασε στο πολυτελές ξενοδοχείο Goring, όπου τις τελευταίες μέρες μένει μαζί με όλους τους στενούς συγγενείς. Εκεί, θα περάσει και την τελευταία της νύχτα ως ελεύθερη γυναίκα και κοινή θνητή, καθώς μετά τον γάμο, θα της δοθεί και τίτλος ευγενείας.

Νωρίτερα, εν μέσω πανηγυρισμών, η Kate μαζί με τον κουμπάρο πρίγκιπα Harry, τις παρανύμφους, καθώς και μέλη της οικογένειάς της, επισκέφτηκαν το αβαείο όπου θα  τελεστεί ο γάμος για την τελευταία γενική πρόβα πριν τη μεγάλη μέρα, που θα παρακολουθήσουν περισσότεροι από 2 δισεκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Η ατμόσφαιρα γύρω από το αβαείο είναι γιορτινή με ντόπιους και ξένους να έχουν στήσει σκηνές, ώστε να προλάβουν την καλύτερη θέση και όσο πιο κοντά γίνεται στο γεγονός. Όταν η Kate έφτασε χθες το πρωί, όλος ο κόσμος άρχισε να ζητωκραυγάζει, ενώ κουνούσαν ρυθμικά τις σημαίες τη στιγμή που το βασιλικό ιππικό παρέλαυνε από μπροστά τους.

Χθες κυκλοφόρησε και το επίσημο πρόγραμμα του γάμου, στο οποίο το ευτυχισμένο ζεύγος ευχαριστούσε τον κόσμο για τις ευχές του. Το επίσημο πορτρέτο, που συνόδευε το πρόγραμμα, ήταν δια χειρός Mario Testino, ενός από τους μεγαλύτερους φωτογράφους παγκοσμίως. Στην ασπρόμαυρη φωτογραφία, Catherine και William, δείχνουν πραγματικά ευτυχισμένοι.

Δείτε το σημερινό πρόγραμμα:

    – 07:15: Οι πρώτοι από τους 1.900 καλεσμένους φτάνουν στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ.

    – 08:50: Άφιξη των ξένων ηγετών.

    – 09:15: Η Μπέντλεϊ του πρίγκιπα Γουίλιαμ φτάνει στο Αββαείο. Τον συνοδεύει ο αδελφός και κουμπάρος του Χάρι.

    – 09:20: Οι εστεμμένοι παίρνουν τις θέσεις τους στο Αββαείο. Ακολουθεί επτά λεπτά αργότερα η μητέρα της νύφης.

    – 09:30: Ορισμένα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας φτάνουν στο Γουέστμινστερ και στις 09:42 είναι η σειρά του πρίγκιπα Κάρολου και της συζύγου του Καμίλα.

    – 09:45: Η βασίλισσα και ο Δούκας του Εδιμβούργου διασχίζουν το κατώφλι του Αββαείου, πριν από τη νύφη, όπως ορίζει το πρωτόκολλο.

    – 09:51: Η Κέιτ Μίντλετον αναχωρεί από την βασιλική σουίτα του πολυτελούς ξενοδοχείου Goring, όπου θα περάσει  τη νύχτα με τους δικούς της, και φτάνει στο Αββαείο με Ρολς Ρόις.

    – 10:00: Η νύφη μπαίνει στο Αββαείο συνοδευόμενη από τον πατέρα της Μάικλ.

    – 11:15: Η τελετή του γάμου ολοκληρώνεται και το ζευγάρι αναχωρεί για το Μπάκιγχαμ με άμαξα. Ακολουθούν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και η γονείς της Κέιτ, συνοδεία συντάγματος του περίφημου Household Cavalry, με επίσημη στολή.
     Η πομπή θα περάσει από το Κοινοβούλιο, το Μπιγκ Μπεν, το Γουάιτχολ, τη συνοικία που βρίσκονται τα υπουργεία, η κατοικία του πρωθυπουργού, την πλατεία Τραφάλγκαρ και το The Mall την μεγάλη λεωφόρο που οδηγεί στα ανάκτορα. Η απόσταση είναι 2,02 χιλιόμετρα και θα χρειαστούν 15 λεπτά για να τη διανύσει η άμαξα με το νιόπαντρο ζευγάρι.

    – 11:40: Οι καλεσμένοι φτάνουν στο Μπάκιγχαμ.

    – 12:25: Το ζευγάρι και η βασίλισσα εμφανίζονται στο μπαλκόνι των ανακτόρων μαζί με τις οικογένειές τους.

    – 12:30: Η Κέιτ και ο Γουίλιαμ παρακολουθούν από το μπαλκόνι αεροπορική επίδειξη.

    – Μεσημέρι: Η βασίλισσα παραθέτει δεξίωση στο ανάκτορο του Μπάκιγχαμ για περίπου 650 καλεσμένους.

    – Απόγευμα: Οι νιόπαντροι αποσύρονται στο ανάκτορο Σεντ-Τζέιμς.

    – Βράδυ: Δείπνο παραθέτει ο πρίγκιπας Κάρολος για 300 καλεσμένους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook