Υλικά

• 1 κιλό κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
• 1200 γρ. ζωμό κοτόπουλο
• 200 γρ. φρέσκο σπανάκι, χοντροκομμένο
• 80 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε μικρές ροδέλες
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 150 γρ. μυρώνια, χοντροκομμένα
• 150 γρ. καυκαλήθρες, τα φύλλα τους
• 60 γρ. άνιθο, ψιλοκομμένο
• 80 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 αυγό
• χυμό απο 1 λεμόνι
• αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με το σκόρδο. Ανακατεύουμε και βάζουμε το κοτόπουλο. 

Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Σωτάρουμε προσέχοντας να μην πάρουν έντονο χρώμα τα υλικά μας. Κατόπιν σβήνουμε με το ζωμό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ψηθεί. Παράλληλα σε φαρδύ τηγάνι, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το σπανάκι μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του. Σ’εκείνο το σημείο προσθέτουμε τα υπόλοιπα χόρτα και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. 

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τα χόρτα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και να ενωθούν οι γεύσεις.Αποσύρουμε απο τη φωτιά. 

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, χτυπώντας μαρέγκα το ασπράδι, προσθέτοντας τον κρόκο και τέλος το χυμό λεμονιού. Με μια βαθιά κουτάλα ρίχνουμε στο αυγολέμονο σιγά σιγά ζωμό απο το φαγητό μέχρι να το φέρουμε στην ίδια θερμοκρασία. 

Περιχύνουμε με το αυγολέμονο το φαγητό και ανακινούμε καλά την κατσαρόλα. Το ξαναβάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί καλά μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού αλλά χωρίς να βράσει. Σερβίρουμε.