Το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το εργατικό δυστύχημα που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο ενός 40χρονου εργαζόμενου (δείτε εδώ), εκφράζοντας τα συλληπητήρια προς την οικογένεια του θανόντος αλλά και ζητώντας να γίνονται έλεγχοι από την πολιτεία σε χώρους εργασίας για τον τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Δυστυχώς για άλλη μια φορά ένας συνάδελφος πάνω στον αγώνα του μεροκάματου, έχασε την ζωή του.

Επιτέλους όλοι θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οφείλουμε να τηρούμε τα μέτρα πρόληψης για την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

Απαιτούμε να γίνονται οι ενδεδειγμένοι έλεγχοι από την πολιτεία με συνέπεια και όχι παροδικά κι όπου διαπιστώνονται παραλείψεις να επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις ώστε να μη θρηνούμε κάθε τόσο κι έναν ακόμη νεκρό από εργατικό ατύχημα.

Καθήκον όλων μας δεν είναι μόνο να πηγαίνουμε στη δουλειά μας αλλά και να επιστρέφουμε σώοι, υγιείς και αρτιμελείς στην οικογένεια μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Χανίων εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου, πατέρα ενός μικρού παιδιού, που τραυματίστηκε θανάσιμα σε εργατικό ατύχημα το πρωί της Δευτέρας στο Βαρύπετρο Κυδωνίας, και δυστυχώς έχασε χθες την μάχη για τη ζωή.

Ευχόμαστε να είναι το τελευταίο εργατικό ατύχημα. Για το Εργατικό Κέντρο Ν. Χανίων η εξάλειψη των εργατικών ατυχημάτων είναι πρώτο μέλημα στις διεκδικήσεις μας.

Για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Χανίων

Ο Πρόεδρος  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΝΑΡΑΚΗΣ
Ο Γεν. Γραμματέας ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΩΛΙΚΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook