Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γαλλία για την απέλαση της Λεονάρντα Ντιμπράνι, μιας 15χρονης έφηβης Ρομά που ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών έστειλε πίσω στην πατρίδα της, το Κόσοβο.

Μαθητές λυκείου ξεχύθηκαν σήμερα στους δρόμους του Παρισιού για να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την απέλαση της κοσοβάρας μαθήτριας.

Σε συνέντευξή της, η ίδια εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό στη Γαλλία.

«Εδώ στο Κόσοβο, δεν ξέρω ούτε τη γλώσσα», δήλωσε η Λεονάρντα από το Μιτροβίτσα όπου βρίσκεται με τη οικογένειά της και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε σπίτι, ζούμε σαν τους κλοσάρ, κοιμόμαστε πάνω σε πάγκους».

Τις τελευταίες ώρες, στη χώρα του Φρανσουά Ολάντ έχει ξεσπάσει εμφύλιος για τον τρόπο με τον οποίο απελάθηκε η 15χρονη Ρομά.

\"\"

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία.

Μαζί με την οικογένειά της, η Λεονάρντα διέμενε σε άσυλο της πόλης Λεβιέ (ανατολική Γαλλία).

Μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συμμαθητών της, κι ενώ η Λεονάρντα επέβαινε σε λεωφορείο το οποίο θα μετέφερε την τάξη της σε εκδρομή του σχολείου, η δασκάλα της είπε να αποχαιρετήσει τους συμμαθητές της και να κατέβει από το όχημα.

Η οικογένειά της είχε εγκαταλείψει το Κοσοβο πριν απο πέντε χρόνια για ένα καλύτερο μέλλον. Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, οι οποίος τις τελευταίες ώρες δέχεται πυρά από το κόμμα του αλλά και την αντιπολίτευση της Γαλλίας, η οικογένεια Ντιμπράνι είχε περάσει παράνομα τα γαλλικά σύνορα το 2009, τον περασμένο Φεβρουάριο απορρίφθηκε το αίτημά της για άσυλο αλλά αρνείτο να εγκαταλείψει το γαλλικό έδαφος.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook