29 Αυγούστου 2013. Η μικρή Νικολέτα πέφτει θύμα τροχαίου ατυχήματος στα Χωραφάκια Ακρωτηρίου στα Χανιά.

Η κατάστασή της είναι σοβαρή και πρέπει άμεσα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χανίων.

Όμως τα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ είναι ήδη σε άλλα περιστατικά και ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά. Το παιδί μεταφέρθηκε τελικά με ιδιωτικό όχημα στο Νοσοκομείο.

Από εκεί όμως ξεκινά μια καινούρια περιπέτεια καθώς η κατάσταση της υγείας της είναι σοβαρή και αποφασίζεται η διακομιδή της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο΄Ηρακλείου.

Ο πατέρας της Νικολέτας, Στέφανος Μαλαδάκης, ακολουθεί το ασθενοφόρο με το αυτοκίνητό του, όταν, στο ύψος του Αγ. Ραφαήλ το βλέπει να σταματά στην άκρη του δρόμου».

«Η καρδιά μου τότε πήγε στο μηδέν» θυμάται ο κ. Μαλαδάκης.

Εκείνη τη στιγμή που ένιωσε την απελπισία να τον κυριεύει, ο Μανόλης Κατσανεβάκης, μέλος του πληρώματος του ΕΚΑΒ τον πλησίασε και του είπε :

«Το παιδί το πήραμε ζωντανό και θα το πάμε ζωντανό στο Ηράκλειο».

Αυτό δε θα το ξεχάσω ποτέ όσο ζω, λέει με συγκίνηση ο πατέρας της Νικολέτας που από εκείνη την ημέρα έβαλε στόχο της ζωής τους να δώσει αγώνα για να βοηθήσει αυτούς που βοήθησαν το παιδί του και σήμερα είναι ζωντανό και καλά στην υγεία του.

Το ΕΚΑΒ και τους διασώστες του που καθημερινά δίνουν το δικό τους αγώνα σε ασθενοφόρα που δεν έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Η μικρή Νικολέτα η έμπνευση πίσω από μια βραδιά προσφοράς


Το ατύχημα της Νικολέτας ήταν η έμπνευση πίσω από τη χοροεσπερίδα προσφοράς και αγάπης που πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτώβρη στο κέντρο «Πορτοκάλι», με στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του εξοπλισμού των ασθενοφόρων.

Μια ιδέα του πατέρα της Νικολέτας, Στέφανου που υλοποιήθηκε με τη βοήθεια του Συλλόγου Εργαζομένων Ν. Χανίων, αλλά και την αφιλοκερδή προσφορά επιχειρηματιών και καλλιτεχνών και φυσικά τη συμμετοχή του κόσμου.

\"\"
Ο κ. Στέφανος Μαλαδάκης εμπνευστής της βραδιάς

Αρκετοί,εκτός από κάποιες ηχηρές απουσίες, ανταποκρίθηκαν στο «κάλεσμα της Νικολέτας» και έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση.

\"\"

Με τη λύρα του ο Νίκος Ζωιδάκης πλαισίωσε αφιλοκερδώς τη βραδιά ενώ ειδικά για την εκδήλωση είπε την εξής μαντινάδα:

Στη Κρήτη είναι διαλεκτή η των Χανιών η πόλη
Και τη γιορτή η του ΕΚΑΒ την ετιμήσαν όλοι

\"\"

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ Χανίων ο κ. Θεοδωράκης Μανόλης.

Η κ. Βογιατζή Αγγελική, γραμματέας των εργαζομένων ΕΚΑΒ Χανίων, ευχαρίστησε τον κόσμο και έκανε ένα πρόλογο για το ποιος είναι ο ρόλος του διασώστη του ΕΚΑΒ.

\"\"
Από αριστερά: Η γραμματέας του ΕΚΑΒ Χανίων, ο Δήμαρχος Πλατανιά, ο Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ Χανίων

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες.

Ο κ. Θεοδωράκης και ο κ. Κονταξάκης εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης έδωσαν τιμητικές πλακέτες στους ιδιοκτήτες του κέντρου «Πορτοκάλι”, στον κ. Κανακάκη Γιώργο και τον κ. Παπασηφάκη Κυριάκο, οι οποίοι παραχώρησαν αφιλοκερδώς το χώρο του κέντρου που φιλοξένησε τη βραδιά.

\"\"

Ο δήμαρχος Χανίων κ. Σκουλάκης απένειμε πλακέτα στον λυράρη Νίκο Ζωιδάκη που προσφέρθηκε να πλαισιώσει μουσικά τη βραδιά, επίσης αφιλοκερδώς

Ο Βουρβαχάκης Αντρέας, διασώστης του τομέα του ΕΚΑΒ Ρεθύμνου έδωσε πλακέτα στον κ. Μανόλη Κατσαρό του οποίου η συμβολή ήταν ουσιαστική για να στηθεί όλη αυτή η γιορτή.

Ακολούθησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Χανίων ο κ. Θεοδωράκης Μανόλης ο οποίος απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ . Στέφανο Μαλαδάκη που είχε και την έμπνευση όλης αυτής της βραδιάς.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Στέφανος Μαλαδάκης ανέβηκε στο βήμα και περιέγραψε τα όσα βίωσε στις 29 Αυγούστου, την ημέρα του ατυχήματος της κόρης του, και που τον έκαναν να δει από κοντά τον αγώνα που δίνουν οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ.

Ο κ. Μαλαδάκης προσκάλεσε τον κ. Παπανικόλα και μαζί έδωσαν τρία εικονίσματα της Παναγίας της Παριανής, στην οποία έχει τάξει τη Νιικολέτα, στους ανθρώπους που νιώθει ότι της έσωσαν τη ζωή:

\"\"

Τον οδηγό που μετέφερε τη Νικολέτα στο Νοσοκομείο Χανίων καθώς και τους διασώστες του ΕΚΑΒ, Μανόλη Κατσανεβάκη και Φάνη Κατσιφαράκη.

\"\"

Γιατί πάντα οι άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά. Και οι διασώστες του ΕΚΑΒ πολλές φορές, για να υπηρετήσουν τον συνάνθρωπο, ξεπερνούν τα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

\"\"

Και όπως λέει με μια μαντινάδα, ο διασώστης Φάνης Κατσιφαράκης, που έζησε από κοντά την διακομιδή της Νικολέτας,

Τα δάκρυα στα μάτια μου να φαίνονται δεν πρέπει

Για αυτό ας κλάψει η καρδιά που ο κόσμος δεν την βλέπει




Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook