Υλικά

1 κιλό χοιρινό κρέας απο λαιμό, κομμένο σε κύβους
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά ζαράκια
2 ντομάτες σε κομματάκια χωρίς την φλούδα τους
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κουταλιά κόκκινο πιπέρι γλυκό
130 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
200 ml. νερό
500 gr.λάχανο τουρσί

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κρέας με κρύο νερό . Το στραγγίζουμε το έχουμε ήδη κομμένο σε μέτρια κομμάτια, ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα με το κρέας και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα σοτάρουμε μέχρι να πιάσει κρούστα το κρέας και να ξανθίσει το κρεμμύδι . 

Ρίχνουμε μέσα την ντομάτα το αλάτι το κόκκινο πιπέρι το νερό και θα το βράσουμε σε μέτρια φωτιά για 1/1/2 ώρα. Κατόπιν θα έχουμε έτοιμη σάλτσα και εκεί ρίχνουμε το λάχανο τουρσί, αφού το έχουμε ξεπλύνει και ψιλοκόψει, να βράσουν μαζί για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά , δεν θέλει πολύ ανακάτεμα. Λίγο πριν το σβήσουμε ρίχνουμε και την ρίγανη .
* Για το λάχανο τουρσί, ξεβράζουμε τα φύλλα του λάχανου σε νερό με ξύδι για 10 λεπτά και αφήνουμε κατά μέρος να κρυώσει.