Με αφορμή τον πρόσφατο χαμό της 16χρονης μαθήτριας στο Ρέθυμνο από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η Βουλευτής Χανίων Ευαγγελία Κουρουπάκη κατέθεσε σήμερα ερώτηση στη Βουλή ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστεί το επικίνδυνο πρόβλημα της αλόγιστης χρήσης αλκοόλ από ανηλίκους που έχει καταστροφικές συνέπειες στον οργανισμό τους.

Η κυρία Κουρουπάκη τονίζει στην ερώτησή της ότι το πρόβλημα εμφανίζεται ιδιαίτερα οξυμένο στην ελληνική περιφέρεια και ιδιαίτερα στην Κρήτη και είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστεί τόσο με σχετικούς ελέγχους στα καταστήματα κατανάλωσης αλκοόλ, όσο και με ενημερωτικές καμπάνιες που θα απευθύνονται σε γονείς και μαθητές και οι οποίες θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά, όπως ήδη έχει αποδειχθεί στην πράξη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τέλος, θέτει τα παρακάτω ερωτήματα στους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων :

1. Είναι επαρκείς οι έλεγχοι σε καταστήματα κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών με σκοπό την προστασία των ανηλίκων;

2. Σε περιπτώσεις που έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις, αντιμετωπίζονται με τη δέουσα αυστηρότητα ;

3. Υπάρχει πρόθεση προετοιμασίας και προβολής καμπάνιας ενημέρωσης για τις αρνητικές συνέπειες από την κατανάλωση αλκοόλ στα σχολεία της ελληνικής επικράτειας ;

4. Σε ποιές άλλες ενέργειες προτίθενται να προβούν οι συναρμόδιοι Υπουργοί προκειμένου να προστατευθούν οι ανήλικοι από τη χρήση αλκοόλ ;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook