Ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και μάλιστα με τη χρήση λιγότερων φαρμάκων, υπόσχεται μια νέα μέθοδος εξωσωματικής γονιμοποίησης που ανέπτυξαν επιστήμονες στις ΗΠΑ, η οποία πραγματοποιείται σε μόλις πέντε λεπτά.

Η mini-IVF, όπως ονομάζεται, χρησιμοποιεί τα μισά φάρμακα από ό,τι οι θεραπείες που χορηγούνται σήμερα και οι γυναίκες πρέπει να τα λαμβάνουν καθημερινά, για διάστημα δέκα έως δώδεκα ημερών.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες παίρνουν ένα χάπι τη μέρα, το οποίο περιέχει μια χαμηλή δόση ενός φαρμάκου που βοηθά τις ωοθήκες να παράγουν ωάρια. Παράλληλα, κάθε δύο με τρεις μέρες γίνονται υπερηχογραφήματα, ώστε να διαπιστώνεται ότι τα ωάρια αναπτύσσονται κανονικά.

Μετά από περίπου δέκα μέρες, που έχουν μεγαλώσει αρκετά, οι γιατροί τα αφαιρούν με μια διαδικασία που διαρκεί το πολύ πέντε λεπτά και δεν απαιτεί καν τη χρήση αναισθητικού.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η μέθοδος αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε ώρα της μέρας, ενώ το κόστος της είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με εκείνο των μεθόδων που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Οι επιστήμονες παρουσίασαν τη mini-IVF στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε στη Βοστόνη, όπου τόνισαν ότι με τη βοήθειά της αυξήθηκε το ποσοστό των γεννήσεων από γυναίκες άνω των 35 ετών κατά 38%.

Επίσης, βοήθησε τις γυναίκες άνω των 40 ετών που τη δοκίμασαν να αποκτήσουν παιδί με την ίδια ευκολία που μένουν έγκυες οι γυναίκες στα 20.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook