Νέο τρόπο καταχώρησης των γεννήσεων με εξέταση DNA, αν γεννηθεί το παιδί εκτός νοσοκομείου, προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος, με αφορμή την υπόθεση της τετράχρονης Μαρίας.
«Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών θα ζητήσουμε επιπλέον στοιχεία για τη διασφάλιση της διαδικασίας των παιδιών. Θα αυστηροποιήσουμε πολύ το πλαίσιο, θα ζητάμε DNA μητρότητας – πατρότητας με δικαστική απόφαση για τεκνοποιήσεις εκτός νοσοκομείων» τόνισε ο κ. Γρηγοράκος μιλώντας στο ΣΚΑΙ.
Ο κ. Γρηγοράκος πρόσθεσε δε, ότι «θα πρέπει να ελέγξουμε την πιθανότητα επίορκων υπαλλήλων δήμο Αθηναίων» για τις πολλαπλές ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως που είχαν εκδοθεί.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος ανέφερε ότι το παιδί δηλώθηκε στην Αθήνα μέσα από διαδικασία διάτρητη και λανθασμένη.
«Δηλώθηκε το καλοκαίρι ενώ είναι πέντε ή έξι χρονών. Έκανε ο δήμος Αθηναίων τραγικό λάθος. Έδωσα εντολή να καταγράψουν τι μας έχει στείλει η Αθήνα την τελευταία δεκαετία» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΣΚΑΙ.
Ο κ. Καραχάλιος πρόσθεσε ότι η ληξιαρχική πράξη γεννήσεως πρέπει να φέρει δικαστική απόφαση σε περίπτωση αδυναμίας εκδόσεως πράξεως γεννήσεως από μαιευτήριο.
Το πιστοποιητικό γεννήσεως του 4χρονου κοριτσιού εκδόθηκε από το Δήμο Αθηναίων, ο οποίος έχει επισημάνει ωστόσο πως το νομικό καθεστώς που διέπει τη διαδικασία δήλωσης γεννήσεων είναι «εξαιρετικά προβληματικό και απαρχαιωμένο».
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook