Μετά τις καθυστερήσεις και τις παλινωδίες στην πληρωμή της επιστροφής ΦΠΑ των αγροτών, εν συνεχεία της επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου και της εξισωτικής, \”θολό\” παραμένει το τοπίο αναφορικά με την πολυπόθητη για αγρότες και κτηνοτρόφους πληρωμή τους 50% της ενιαίας ενίσχυσης.
Αν και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το εγχώριο τραπεζικό σύστημα που σχετίζεται με τη διαδικασία των αγροτικών επιδοτήσεων είναι καλά προετοιμασμένο σε όλα τα επίπεδα, εδώ και αρκετές μέρες μάλιστα, το ίδιο δεν φαίνεται τουλάχιστον να συμβαίνει με το ΥΠΑΑΤ.
Αυτό αποδεικνύεται αν λάβει κανείς υπόψη τη δημόσια τοποθέτηση του του γενικού γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΑΑΤ, κ. Δημήτρη Μελά, σε ημερίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Μελάς είχε προαναγγείλει πληρωμή του 50% του τσεκ περί τις 20 Οκτώβρη και κάτι τέτοιο μάλλον είναι απίθανο να συμβεί.
Από την πλευρά του ο καθ\’ ύλην αρμόδιος υπουργός, κ. Τσαυτάρης, αντιλαμβανόμενος τις δυσκολίες που έχουν προκύψει, ίσως σε τεχνικό επίπεδο, είχε κάνει λόγο σε συνέντευξή του για… σχετική ετοιμότητα, χωρίς τότε κανείς να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στα λεγόμενά του.
Μέσα λοιπόν σ\’ αυτό το καθεστώς αβεβαιότητας οι παραγωγοί στη χώρα περιμένουν πως και πως τα χρήματα, για να καλύψουν καθημερινές τους ανάγκες και ελπίζουν όλα να πάνε κάλα με τη συγκεκριμένη πληρωμή.
paseges.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook