Ένας από τους πρωταγωνιστές της φετινής πορείας του Ρέθυμνο Aegean, ο Νταμίρ Λάτοβιτς, μίλησε για το δύσκολο φαινομενικά εκτός έδρας παιχνίδι της ομάδας του στην Κατερίνη. Ο έμπειρος σέντερ σε δηλώσεις του στο kretaworldbasket.gr υποστήριξε ότι ενδεχόμενη νίκη της ομάδας του επί του Πιερικού/Αρχέλαου θα την φέρει πολύ κοντά στην άνοδο στην Α1 Ανδρών στο Μπάσκετ.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λάτοβιτς στο kretaworldbasket.gr:

 

Για το παιχνίδι με τον Πιερικό/ Αρχέλαο:

 

«Κάθε εκτός έδρας παιχνίδι είναι δύσκολο. Παίζουμε σε μια πολύ δύσκολη έδρα με πολύ κόσμο, όπου εγώ προσωπικά αγωνίζομαι για πρώτη φορά στην καριέρα μου. Εμείς αν πάμε χωρίς άγχος και συγκεντρωμένοι, μπορούμε να πάρουμε το διπλό, ένα αποτέλεσμα που κατά 80% μας ανεβάζει κατηγορία. Στον πρώτο γύρο στο Ρέθυμνο ο αντίπαλος μας είχε έρθει χωρίς 3-4 παίκτες, τώρα όμως φαίνεται ότι θα είναι πλήρης. Τους έχουμε μελετήσει, έχουμε προπονηθεί καλά και θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με 7-8 καλούς παίκτες, που παίζει σκληρό μπάσκετ και είναι συγκεντρωμένη στο στόχος της, με ένα καλό προπονητή τον Κώστα Σορώτο. Θα κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο και θα προσπαθήσουμε το διπλό για να καθαρίσουμε την υπόθεση της ανόδου. Το μοναδικό πρόβλημα μας είναι με τον Βαγγέλη Σακελλαρίου και το γόνατο του, ενώ όλοι οι άλλοι συμπαίκτες μου είναι μια χαρά και έτοιμη για το παιχνίδι».

 

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος:

 

«Είμαστε δύο βαθμούς μπροστά από το Λάυριο και τρείς από τους Ίκαρους Σερρών, έχουμε καλύτερη διαφορά και από τους δύο και πιστεύω ότι το Λαύριο δεν θα έχει την ψυχολογία να παλέψει μέχρι το τέλος και με ένα διπλό στην Κατερίνη θα τελειώσουν όλα. Φέτος μπορεί να υπάρχει βάθος στο πάγκο, αλλά έχουμε και πολύ καλό προπονητή, τον Στέργιο Κουφό, με τον οποίο ήμουν μαζί και πριν 5 χρόνια. Ξέρει πολύ καλό μπάσκετ, έχει ανεβάσει 2-3 ομάδες από την Α2 στην Α1, έχει πάει στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Πιστεύω ότι στην αρχή της χρονιάς κανείς δεν περίμενε ότι θα φθάσουμε εδώ που είμαστε τώρα, αλλά βήμα με βήμα πάμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και να πάμε για την άνοδο».

 

Για την καλύτερη ομάδα της κατηγορίας:

 

«Προσωπικά θεωρώ ότι φέτος το καλύτερο ρόστερ στην Α2 ανδρών το έχει ο Πανελευσινιακός. Εμείς χάσαμε από την Δράμα στην έδρα μας στο τέλος με μικρή διαφορά, όμως τώρα θα πάμε εκεί χωρίς άγχος να κυνηγήσουμε την νίκη».

 

Για τα δυνατά του σημεία:

 

«Μπορώ να παίξω καλά και μέσα στην ρακέτα, αλλά και να σουτάρω τρίποντα».

 

Για τα μελλοντικά του σχέδια:

 

«Θέλω να παραμείνω στο Ρέθυμνο είτε ανέβουμε κατηγορία, είτε παραμείνουμε στην Α2. Ήμουν 2 χρόνια στο Ηράκλειο και 3 εδώ, μου αρέσει η Κρήτη γενικά και δεν θέλω να πάω πουθενά αλλού». 

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook