Όχι στο άνοιγμα τον καταστημάτων την Κυριακή 3 Νοεμβρίου αλλά και όλες τις Κυριακές του χρόνου λέει με ανακοίνωση της η ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου:

Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:

"Συνάδελφοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί έμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες, αυτοκινητιστές.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!

ΣΤΙΣ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ

ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΥΣ

Η δικομματική συγκυβέρνηση της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, πιστή στα κελεύσματα των αφεντικών της, προχωράει στην εφαρμογή του «Νέου Νόμου» για την Κυριακάτικη Αργία κόντρα και ενάντια στη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των επαγγελματιών και εμπόρων καθώς και των εργαζομένων εμποροϋπαλλήλων και ιδ. υπαλλήλων, που από την πρώτη στιγμή αντέδρασε.

Σε αυτή την άθλια προσπάθεια έχει επιστρατεύσει όλους τους μηχανισμούς που έχει στην διάθεσή της, Δημάρχους, περιφερειάρχες, ΜΜΕ κ.α. Μεγάλη βοήθεια, επίσης, είχε και έχει από τους πάντα «πρόθυμους» συνδικαλιστές που υπηρετούν με μεγάλη σπουδή και προθυμία όλες αυτές τις πολιτικές, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα συμφέροντα πολυκαταστημάτων, εμπορικών αλυσίδων, ΜΑLL κλπ.

Όπως της ΕΣΕΕ, που για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας έδωσε «γη και ύδωρ». Κατάφερε, με διάφορες αλχημείες, να μετατρέψει την άποψη του 85-90% των συναδέλφων που είναι «ΟΧΙ στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή» σε «τουλάχιστον 7 Κυριακές ανοικτά».

Η ΕΣΕΕ έγινε ‘λαγός’ στη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, αδιαφορώντας πλήρως για τις επιπτώσεις που θα έχει στα μικρομάγαζα που υποφέρουν, στους ίδιους τους αυτοαπασχολούμενους, στις οικογένειές τους και στους εργαζόμενούς τους. Αποδεικνύεται ότι υπηρετεί με φανατισμό τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους που θα είναι οι μόνοι κερδισμένοι από αυτό το μέτρο.

Όπως της πλειοψηφίας του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου υπό τον Κο Κουμαντακη και την παράταξη του (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), που επανειλημμένα, και προσφάτως στις 21 Οκτωβρίου, έχει παραβιάσει αποφάσεις των οργάνων του ΕΣΗ αναγορεύοντας σε απόψεις του Συλλόγου τις δικές της απόψεις και βάζοντας πλάτη στην κυβέρνηση και τα μονοπώλια για την κατάργηση της Κυριακής αργίας

Το μέτρο αυτό θα οδηγήσει πιο γρήγορα στο κλείσιμο χιλιάδων μικροεπιχειρήσεων αφού θα αυξήσει το λειτουργικό κόστος, ενώ ταυτόχρονα θα γιγαντώσει τα πολυκαταστήματα, τα μεγάλα εμπορικά και τα Mall.
Έρχεται σε συνέχεια σειρά εξοντωτικών μέτρων που έχουν παρθεί τα τελευταία χρόνια όπως τα συνεχή χαράτσια, τα άδικα φορολογικά μέτρα, τα αντιασφαλιστικά κ.ά.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, μικρούς εμπόρους και ΕΒΕ

- Να περιφρουρήσουν με κάθε μέσο την κυριακάτικη αργία σαν «κόρη οφθαλμού», συσπειρωμένοι, στις επιτροπές της ΠΑΣΕΒΕ.

- Να συστρατευτούμε σε κοινό αγώνα με τους εμποροϋπαλλήλους και το ταξικό συνδικαλιστικό τους κίνημα, το ΠΑΜΕ.

- Να βγάλουν συμπεράσματα για τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές και να παλέψουν ενεργά για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα.

- Να βγάλουν συμπεράσματα για τους εκλεγμένους στην τοπική διοίκηση που είναι «κοντά στον λαό», αλλά ταυτόχρονα βάζουν πλάτη να περάσει η βάρβαρη πολιτική που οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην εξαθλίωση και χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι στην ανεργία και τα χρέη.

Καλούμε τα Σωματεία, τις Ενώσεις, τους Εμπορικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ να αντιδράσουν, να καταδικάσουν στην πράξη την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, να κινητοποιήσουν τα μέλη τους παίρνοντας πρωτοβουλίες την πρώτη Κυριακή υλοποίησης του βάρβαρου νόμου, στις 3-11-2013.

Παλεύουμε για:

• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

• Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν τα ωράρια.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3-11-2013 ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ"