Με όρους ρουσφετιού παρέμειναν τελικά ανοιχτά σχολεία στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου, σχολεία που είχαν επιλέξει να κλείσουν βάσει του σχεδιασμού που υπήρχε.

Τελικά μετά από πολλών ειδών παρεμβάσεις, έμειναν όλα ανοιχτά, ενώ εκείνοι που δεν είχαν το ανάλογο πολιτικό μέσο είδαν το σχολείο του χωριού τους να κλείνει.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και εκείνη στις Στέρνες του Δήμου Γόρτυνας, όπου οι κάτοικοι είδαν στο σχολείο τους να μπαίνει λουκέτο σε αντίθεση με το τι έγινε σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.

Μάλιστα όπως γράψαμε χθες οι κάτοικοι \”βράζουν\” με τον Υφυπουργό Εργασίας Β. Κεγκέρογλου, ο οποίος – σύμφωνα με τους ίδιους – φρόντισε να παραμείνει ανοιχτό το σχολείο της ιδιαίτερης του πατρίδας αγνοώντας τις Στέρνες.

Με απόφαση πλέον του Τοπικού Συμβουλίου οι κάτοικοι ζητούν ίση αντιμετώπιση και κοινοποιούν την απόφαση αυτή σε όλους τους βουλευτές του Ν. Ηρακλείου.

\”Ζητούμε την αποκατάσταση μιας κατάφωρης αδικίας εις βάρος των παιδιών και των γονέων του σχολείου μας για τους παρακάτω λόγους:

Έχει περισσότερους μαθητές από άλλα σχολεία που δεν συγχωνεύτηκαν η ανεστάλη η συγχώνευση τους.
Η απόσταση από το υπό συγχώνευση δημοτικό σχολείο Ασημίου είναι μεγαλύτερη από άλλα σχολεία τα οποία παραμένουν. (Άραγε τα παραπάνω στοιχεία δεν ήταν γνωστά στην περιφερειακή Διεύθυνση Α’/βάθμιας Ηρακλείου;)

Το χωριό μας είναι ορεινό στους πρόποδες των Αστερουσίων και οι κάτοικοι του αγρότες και κτηνοτρόφοι με ότι αυτό σημαίνει στις δύσκολες εποχές που περνά ο τόπος μας.

Το κόστος μεταφοράς των μαθητών για το κράτος (αν τελικά πραγματοποιείται) θα είναι μεγαλύτερο από την μισθοδοσία ενός δασκάλου.

Δυναμική αύξηση των νέων μαθητών τα επόμενα έτη σύμφωνα με τα στοιχεία του δημοτολογίου.

Για τους παραπάνω λόγους αλλά και πολλούς άλλους τους οποίους γνωρίζετε και δεν θα θέλαμε να σας κουράσουμε αναφέροντας τους, ζητάμε να αποκατασταθεί η αδικία αυτή που συντελείται σε βάρος των γονέων και των παιδιών τους.

Η αποκατάσταση μιας διαπιστωμένης –ολοφάνερης αδικίας η ενός λάθους δεν είναι ντροπή. Αντίθετα ντροπή και συγχρόνως πρόκληση είναι να συνεχίζεται η αδικία χωρίς να διορθώνεται.\”

flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook