Για την οριστική επαναφορά του προηγούμενου νόμου θα αγωνιστεί το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Το Προεδρείο τονίζει πως δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένο από την τροπολογία που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή αλλά σίγουρα είναι ένα θετικό αποτέλεσμα της προσπάθειας που γίνεται εδώ και αρκετούς μήνες.

Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:

\”Μετά από αγώνα αρκετών Μηνών-για το κόψιμο του ταμείου ανεργίας- με 2 συγκεντρώσεις – πορείες διαμαρτυρίας και συνεχείς παρεμβάσεις του Προεδρείου του Σωματείου προς όλες τις κατευθύνσεις ,Υπουργεία, Βουλευτές ,ΓΣΕΕ ,κ.λ.π. φτάσαμε στο να ψηφιστεί χθες βράδυ τροπολογία του Υφυπουργού Εργασίας κου Κεγκέρογλου όπου οι έχοντες μέχρι 200 ημέρες εργασίας εποχιακοί εργαζόμενοι, θα λαμβάνουν (3,5) μήνες σύνολο επιδότηση ανεργίας.

Δεν είμαστε ευχαριστημένοι απόλυτα ,απόλυτα θα ήμασταν αν επανερχόταν ο προηγούμενος Νόμος, και γιατί κάποιοι συνάδελφοι που έχουν συμπληρώσει άνω των 200 ενσήμων μένουν εκτός ,αλλά από το τίποτα σίγουρα είναι καλύτερο αυτό που ψηφίστηκε και επειδή κάποιοι και κυρίως το ΠΑΜΕ λέει το αντίθετο είναι εκτός πραγματικότητας.

Η πραγματικότητα είναι ότι πρώτη φορά που ανατράπηκε Μνημονιακός Νόμος, το 98% των εποχιακά εργαζομένων παίρνουν επίδομα και δεν μένουν όλο το χειμώνα χωρίς €.

Ο Νόμος ανατράπηκε με πολύ δουλειά από το Προεδρείο του Σωματείου μας, την βοήθεια του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου και την βοήθεια του Υφυπουργού Εργασίας κου Κεγκέρογλου, χωρίς την βοήθεια του δεν θα γινόταν τίποτα ,βεβαίως βοήθησαν και οι άλλοι Βουλευτές του Νομού μας από τους οποίους είχαμε ζητήσει βοήθεια.

Στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος από την οριστική επαναφορά του προηγούμενου Νόμου και γιαυτό θα αγωνιστούμε\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook