Κατ' ιδίαν συνάντηση, διάρκειας 20 λεπτών, με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ είχε στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και ο κ. Σαμαράς επεσήμανε τα ελληνικά επιχειρήματα.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να παρουσίασε στην γερμανίδα καγκελάριο τη θέση της Αθήνας, ότι η Ελλάδα δεν αντέχει νέα οριζόντια μέτρα και επιβολή πρόσθετων φόρων, προκειμένου να κλείσει το δημοσιονομικό κενό του 2014 και πως συζητά μόνον διαρθρωτικά μέτρα.

Όπως έλεγαν συνεργάτες του πρωθυπουργού που επικαλείται το Mega, το θέμα του χρέους πρέπει να διευθετηθεί πριν από τις ευρωεκλογές, δίνοντας έτσι και το στίγμα του πλαισίου συζήτησης που είχαν οι κ.κ. Σαμαράς και Μέρκελ.

Στο περιθώριο των συνόδων στις Βρυξέλλες, ο Έλληνας πρωθυπουργός είδε και τον Ισπανό ομόλογό του Μαριάνο Ραχόι.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΕΛΚ, ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, Ζοζέφ Ντολ, ζήτησε από τον ;eλληνα πρωθυπουργό να ενημερώσει τους ομολόγους του για το θέμα της Χρυσής Αυγής.

Παρουσία Στουρνάρα

Σε μια κίνηση ισχυρού πολιτικού συμβολισμού ο κ. Σαμαράς πήρε για πρώτη φορά μαζί του στη σύνοδο του ΕΛΚ τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Κυβερνητική πηγή έλεγε στο Mega ότι η παρουσία του Γιάννη Στουρνάρα στο ΕΛΚ είναι από μόνη της είδηση και η κίνηση υποδηλώνει πολλά, γεγονός που τροφοδοτεί σενάρια για ενδεχόμενη αξιοποίησή του σε ευρωπαϊκή θέση.

in.gr