Τελευταία ενημέρωση: 1:09

Στην εκκένωση του κτιρίου που στεγάζονται και τα Δικαστήρια των Χανίων προχώρησαν νωρίτερα οι αστυνομικές αρχές ύστερα από τηλεφώνημα για βόμβα που έγινε περίπου στις 10:45 το πρωί και στο οποίο άγνωστος ανέφερε ότι η βόμβα έχει τοποθετηθεί στο Ειρηνοδικείο.

Στο σημείο έσπευσε αστυνομική δύναμη και μαζί με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο έγινε έλεγχος στο χώρο για την ύπαρξη εκρητικών.

Όπως αναμένονταν αποδείχτηκε ότι το τηλεφώνημα ήταν άλλη μια κακόγουστη φάρσα.

Εν τω μεταξύ φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τέτοιου είδους απειλές, οι οποίες αν και αποδεικνύονται ευτυχώς κακόγουστες φάρσες, εντούτοις προκαλούν αναστάτωση στη λειτουργία των δικαστηρίων.

Σε δηλώσεις του στο Flashnews.gr ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων κ. Δημήτρης Ποντικάκης, ζήτησε τη βοήθεια από την αστυνομία ώστε να σταματήσει με κάποιο τρόπο αυτό το φαινόμενο που έχει ενταθεί και που \”τινάζει στον αέρα\” την ομαλή διεξαγωγή των δικών.

\”Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει, κάθε εβδομάδα κάποιος παίρνει τηλέφωνο είτε στο Ειρηνοδικείο, είτε στο Πρωτοδικείο είτε στο Εφετείο. και προειδοποιεί για τοποθέτηση βόμβας. Κανείς δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη να μην εκκενωθούν τα Δικαστήρια, με αποτέλεσμα τελικά όλοι να υφίστανται μια ταλαιπωρία διότι η διαδικασία του ελέγχου από την αστυνομία διαρκεί περίπου μια ώρα\”.

Τέτοιες φάρσες εμφανίζονται όπως σημειώνει ο κ. Ποντικάκης αρκετά χρόνια όμως το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο έχει ενταθεί και γίνεται σχεδόν κάθε εβδομάδα.

Για το λόγο αυτό ο κ. Ποντικάκης απευθύνει έκκληση προς τις αστυνομικές αρχές να βοηθήσουν ώστε να περιοριστούν τα κρούσματα καθώς όπως αναφέρει αν εντοπιστεί κάποιο τηλέφωνο και συλληφθεί έστω και για μια φορά ένας δράστης, τότε και επόμενοι \”φαρσέρ\” θα το σκεφτούν διπλά προτού προχωρήσουν σε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook