Υλικά

• 300γρ. ψάρι (φιλεταρισμένο), της αρεσκείας μας
• 200 γρ. ρεβύθια
• 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο «σπασμένη»
• 1 πορτοκάλι
• 60 γρ. σταφίδες (προεραιτικά)
• 50 γρ. μαραθόριζα, ψιλοκομμένη
• 100 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση


Απο το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε χλιαρό, αλατισμένο νερό. Την επόμενη, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν σε κρύο νερό. Ξαφρίζουμε όταν χρειάζεται και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν.

Δεν τα βράζουμε πολύ γιατί θέλουμε να κρατήσουν το σχήμα τους και να μη λιώσουν. Αποσύρουμε, στραγγίζουμε και αφήνουμε σκεπασμένα κατά μέρος. Παράλληλα, αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο ψαριού.

Σε μικρή λεκάνη (μπασίνα), βάζουμε τα ρεβύθια, το κρεμμύδι, τη μαραθόριζα, το σκόρδο και τις σταφίδες. Ρίχνουμε το χυμό απο ½ πορτοκάλι, 70 ml. ελαιόλαδο και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.

 Απλώνουμε μια λαδόκολα και στη βάση της βάζουμε το μίγμα απο τα ρεβύθια. Απο πάνω τοποθετούμε το φιλέτο του ψαριού και πάνω απο το ψάρι βάζουμε το υπόλοιπο ½ πορτοκαλιού κομμένο σε ροδέλες.

Ραντίζουμε με τα υπόλοιπα 30 ml. ελαιόλαδο και κλείνουμε αεροστεγώς τη λαδόκολα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά.