Περισσότερα από 220.000 νοικοκυριά βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη Μεγάλη Βρετανία λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας η οποία πλήττει τη βορειοδυτική Ευρώπη, οδηγώντας στην ακύρωση δεκάδων πτήσεων αλλά και το θάνατο ενός 17χρονου κοριτσιού.

Η νεαρή κοπέλα έχασε τη ζωή της όταν δέντρο καταπλάκωσε το λυόμενο σπίτι όπου αυτή κοιμόταν, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία στην περιοχή του Κεντ, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Τουλάχιστον 130 πτήσεις έχουν ακυρωθεί στο αεροδρόμιο του Heathrow στο Λονδίνο, όπως μεταδίδει το BBC, ενώ παράλληλα σοβαρά προβλήματα έχουν καταγραφεί στα δρομολόγια των τρένων, τόσο στα περίχωρα της αγγλικής πρωτεύουσας όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας. Περισσότερα από 100 πεσμένα δέντρα έχουν εντοπιστεί σε διάφορα σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου.

Οι Αρχές έχουν εκδώσει δεκάδες προειδοποιήσεις για πιθανές πλημμύρες, καθώς το «κύμα» κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τα βρετανικά νησιά με βροχοπτώσεις που στο έδαφος θα φτάσουν σε ύψος τα 20 έως 40 χιλιοστά νερού εντός της ημέρας.

Στη νότια Αγγλία, στο Κανάλι της Μάγχης, έχουν καταγραφεί άνεμοι που φτάνουν σε ταχύτητα τα 159 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Πρόκειται για την χειρότερη κακοκαιρία που πλήττει τη Βρετανία από τη Μεγάλη Καταιγίδα του Νοεμβρίου του 1987, όταν 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ξεριζώθηκαν 15 εκατομμύρια δέντρα.

Παραπλήσια κατάσταση καταγράφεται στη βόρεια Γαλλία, όπου περίπου 75.000 σπίτια παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Η κακοκαιρία αναμένεται να κινηθεί προς την Ολλανδία και τη Γερμανία έως το βράδυ.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook