Κάποιοι τον έχουν χαρακτηρίσει ως τον Ιταλό \”Ρουβά\”. Σε κάποιους άλλους δεν αρέσει καθόλου ούτε η φωνή του ούτε το στιλ του. Αναμφισβήτητα όμως είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους τραγουδιστέ των τελευταίων δεκαετιών.

Ο Eros Luciano Walter Ramazzotti, όπως είναι ολόκληρο το όνομά του, γεννήθηκε σαν σήμερα το 1963 στην Cinecitta της Ρώμης. Ο αγαπημένος τραγουδιστής αλλά και δημιουργός έχει γίνει γνωστός σε παγκόσμιο επίπεδο. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα περισσότερα album του έχουν κυκλοφορήσει και στα αγγλικά. 

Στην Ελλάδα τον γνωρίσαμε καλύτερα όταν τον είδαμε ως καλεσμένο στην εκπομπή \”Ciao ΑΝΤ1\”, της Ρούλας Κορομηλά. Η παρουσιάστρια διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον τραγουδιστή και αυτός ήταν και ο λόγος που είχε καταφέρει να τον φέρει, για πρώτη φορά, στην χώρα μας τον Μάιο του 1993.
Σήμερα λοιπόν ο Eros έχει τα γενέθλιά του και κλείνει τα 50! Κι όμως! Παρόλα αυτά είναι ακόμα πιο γοητευτικός απ’ ότι στο ξεκίνημά του και δεν είναι τυχαίο ότι έχει εκατομμύρια θαυμάστριες σε όλο τον κόσμο! 
Άλλωστε στα 26 χρόνια της καριέρας του έχει συνεργαστεί με πολλούς ακόμα διάσημους καλλιτέχνες όπως οι Cher, Tina Turner, Andrea Bocelli, Patsy Kensit, Anastacia, Joe Cocker, Luciano Pavarotti, Laura Pausini, και Ricky Martin. 

Έχει πουλήσει πάνω από 40 εκατομμύρια δίσκους ενώ σήμερα, ανήμερα των γενεθλίων του, κυκλοφορεί το τελευταίο του single με τίτλο \”Io prima di te\” γραμμένο από το ίδιο και τους Luca Chiaravalli και Saverio Grandi.

tlife.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook