Ο 58χρονος Ram Singh Chauhan είναι ο περήφανος κάτοχος του μεγαλύτερου μουστακιού στον κόσμο, με το απίστευτο μήκος των 4,3 μέτρων!

Για τον ίδιο, το μουστάκι του είναι η πιο βραβευμένη περιουσία του, δεν το έχω κόψει εδώ και 32 χρόνια ενώ για τον καλλωπισμό του αφιερώνει δύο ώρες την ημέρα.

Ο Chauhan,από το Jaipur του κρατιδίου Rajasthan στην Ινδία εξασφάλισε χάρη στο μουστάκι του και μία θέση στην ταινία «Octopussy» του James Bond, σύμφωνα με την Daily Mail.

«Το να μεγαλώνεις μουστάκι είναι σαν να φροντίζεις ένα μωρό, πρέπει πραγματικά να το θρέφεις. Μου πήρε πολύ πολύ καιρό να το φτάσω στα 4,3 μέτρα, δεν ήταν εύκολο», λέει ο ίδιος.

Ο Chauhan άρχισε να μεγαλώνει του μουστάκι του στο τέλος της εφηβείας του. Το χαρακτηρίζει «σύμβολο περηφάνιας και σεβασμού». «Στην αρχαία Ινδία το μουστάκι σήμαινε τα πάντα. Είναι ανεκτίμητο. Είναι κάτι ανδρικό».

Ο 58χρονος, που έχει εξασφαλίσει και μία θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες και ακόμα προσέχει με επιμέλεια το μουστάκι του, αν και η ανάπτυξή του έχει επιβραδυνθεί δραστικά τα τελευταία χρόνια.

«Όταν πρωτοάρχισα να μεγαλώνω το μουστάκι μου, δεν είχα σκοπό να σπάσω κανένα ρεκόρ. Τα μουστάκια ήταν μέρος της κουλτούρας της Ινδίας για αιώνες. Είναι μια μεγάλη παράδοση», τόνισε.

«Όταν πηγαίνω στην αγορά ή οπουδήποτε, γίνομαι το επίκεντρο της προσοχής. Οι άνθρωποι με κοιτούν με δέος και με ρωτούν ένα σωρό πράγματα», προσθέτει, «μέχρι που έκανα και μία επίδειξη στα σύνορα Ινδίας- Πακιστάν, ήταν σαν να φέρνω κοντά τις δύο πλευρές».

Φυσικά με τέτοιο μουστάκι ο Chauhan έχει παίξει σε αρκετές ταινίες του Hollywood και πολλές του Bollywood.

Αλλά για να διατηρήσει αυτό το τεράστιο μουστάκι, αφιερώνει πολύ χρόνο. «Όταν σηκωθώ το πρωί, το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να κάνω μασάζ στο μουστάκι μου με έλαιο καρύδας, ελαιόλαδο και αμυγδαλέλαιο. Δεν χρησιμοποιών σαπούνι, μόνο τα έλαια. Μετά χτενίζω το μουστάκι μου και το τυλίγω. Αυτό είναι η καθημερινότητά μου», εξηγεί.

Για τον Chauhan είναι περήφανη όλη η οικογένειά του, η σύζυγός του Asha και τα τρία παιδιά τους.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook