Οι υψηλοί καλεσμένοι... ήταν απασχολημένοι, μακριά από το Σίτι του Λονδίνου, την Παρασκευή και το ΧΑ αντέδρασε "τεχνικά" στα χαμηλά με μικρό τζίρο.

Πρωταγωνιστής ο τραπεζικός κλάδος που κατέγραψε σημαντικά κέρδη, καθώς έκανε "πριγκιπικό γκελ" στα χαμηλά 14ετών και μικρό όγκο συναλλαγών.

Η αγορά του Λονδίνου κλειστή λόγω του "βασιλικού γάμου", περιόρισε τις γενικότερες διεθνείς συναλλαγές -και τα τρελά κερδοσκοπικά παιχνίδια σε μετοχές και ομόλογα στην ελληνική αγορά.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,39% στις 1.434 μονάδες, με τις τράπεζες να κερδίζουν 5,41%. Κέρδη άνω του 10% είχε η μετοχή της Eurobank, ενώ ακολουθούν ΑΤΕ, Κύπρου και Alpha.

Την Πέμπτη ο γενικός δείκτης έκλεισε με οριακά κέρδη 0,08% στις 1.401,16 μονάδες.

Το spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου "μάζεψε" στις 1295 μονάδες, μετά τα ιστορικά υψηλά της Τετάρτης.

"Τεχνικά ο Γενικός ∆είκτης προσέγγισε εκ νέου την «διακεκαυµένη» ζώνη κάτω από τις 1.400 µονάδες, επίπεδο το οποίο έδειξε κάποια ανθεκτικότητα, τουλάχιστον ως προς το µέγεθος της προσφοράς", αναφέρει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Τεχνική προσαρμογή

"Οι τζίροι παραµένουν ακόµα χαµηλοί και εδώ ίσως οι αγοραστές να έχουν µια ευκαιρία «οικονοµικής» αντίδρασης η οποία λόγω της µεγάλης χρονικής διάρκειας της πτώσης αλλά των αρκετών «χαµένων» µονάδων να έχει ικανοποιητικό εύρος αποδόσεων και χρόνο εκδήλωσης.

"Ιδιαίτερα κοµβική ίσως αποδειχθεί η περιοχή των 1.450 µονάδων υπέρβαση της οποίας θα δώσει momentum στην αντίδραση η οποία ξεκινάει από υποτιµηµένες ζώνες τιµών".

Ενδιαφέρον συγκέντρωσε η ΑΤΕbank, ενόψει της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της για την έγκριση του σχεδίου αύξησης κεφαλαίου ύψους 1,26 δισ. ευρώ. Στόχος της αύξησης είναι η κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας και η αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο.

Η κυβέρνηση έχει πει ότι μετά την ολοκλήρωση της αύξησης το Δημόσιο θα επιδιώξει να μειώσει την συμμετοχή του στην ΑΤΕbank, που ανέρχεται στο 77,3%, διατηρώντας, ωστόσο, πλειοψηφικό ποσοστό.

Σε συνέντευξή του σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα, ο διοικητής της τράπεζας Θεόδωρος Πανταλάκης, δήλωσε ότι, βάσει της νομοθεσίας, το Δημόσιο θα μπορούσε να μειώσει άμεσα την συμμετοχή του στο 50,1%.

Συμπλήρωσε ότι είναι επιθυμητό αυτό το επίπεδο από την διοίκηση της τράπεζας, προκειμένου αυτή να προχωρήσει σε περισσότερο ιδιωτικές και ανταγωνιστικές πρακτικές.

Η Εθνική διαψεύδει δημοσίευμα για πώληση δανείων ύψους 478 εκατ. δολαρίων

Η Εθνική διέψευσε τα δημοσιεύματα που την έφεραν να έχει πωλήσει χαρτοφυλάκιο δανείων για χρηματοδότηση επενδύσεων αξίας 478 εκατ. δολαρίων στην ευρωπαϊκή δευτερογενή αγορά.

imerisiaonline.gr