Οι υψηλοί καλεσμένοι… ήταν απασχολημένοι, μακριά από το Σίτι του Λονδίνου, την Παρασκευή και το ΧΑ αντέδρασε \”τεχνικά\” στα χαμηλά με μικρό τζίρο.

Πρωταγωνιστής ο τραπεζικός κλάδος που κατέγραψε σημαντικά κέρδη, καθώς έκανε \”πριγκιπικό γκελ\” στα χαμηλά 14ετών και μικρό όγκο συναλλαγών.

Η αγορά του Λονδίνου κλειστή λόγω του \”βασιλικού γάμου\”, περιόρισε τις γενικότερες διεθνείς συναλλαγές -και τα τρελά κερδοσκοπικά παιχνίδια σε μετοχές και ομόλογα στην ελληνική αγορά.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,39% στις 1.434 μονάδες, με τις τράπεζες να κερδίζουν 5,41%. Κέρδη άνω του 10% είχε η μετοχή της Eurobank, ενώ ακολουθούν ΑΤΕ, Κύπρου και Alpha.

Την Πέμπτη ο γενικός δείκτης έκλεισε με οριακά κέρδη 0,08% στις 1.401,16 μονάδες.

Το spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου \”μάζεψε\” στις 1295 μονάδες, μετά τα ιστορικά υψηλά της Τετάρτης.

\”Τεχνικά ο Γενικός ∆είκτης προσέγγισε εκ νέου την «διακεκαυµένη» ζώνη κάτω από τις 1.400 µονάδες, επίπεδο το οποίο έδειξε κάποια ανθεκτικότητα, τουλάχιστον ως προς το µέγεθος της προσφοράς\”, αναφέρει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Τεχνική προσαρμογή

\”Οι τζίροι παραµένουν ακόµα χαµηλοί και εδώ ίσως οι αγοραστές να έχουν µια ευκαιρία «οικονοµικής» αντίδρασης η οποία λόγω της µεγάλης χρονικής διάρκειας της πτώσης αλλά των αρκετών «χαµένων» µονάδων να έχει ικανοποιητικό εύρος αποδόσεων και χρόνο εκδήλωσης.

\”Ιδιαίτερα κοµβική ίσως αποδειχθεί η περιοχή των 1.450 µονάδων υπέρβαση της οποίας θα δώσει momentum στην αντίδραση η οποία ξεκινάει από υποτιµηµένες ζώνες τιµών\”.

Ενδιαφέρον συγκέντρωσε η ΑΤΕbank, ενόψει της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της για την έγκριση του σχεδίου αύξησης κεφαλαίου ύψους 1,26 δισ. ευρώ. Στόχος της αύξησης είναι η κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας και η αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο.

Η κυβέρνηση έχει πει ότι μετά την ολοκλήρωση της αύξησης το Δημόσιο θα επιδιώξει να μειώσει την συμμετοχή του στην ΑΤΕbank, που ανέρχεται στο 77,3%, διατηρώντας, ωστόσο, πλειοψηφικό ποσοστό.

Σε συνέντευξή του σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα, ο διοικητής της τράπεζας Θεόδωρος Πανταλάκης, δήλωσε ότι, βάσει της νομοθεσίας, το Δημόσιο θα μπορούσε να μειώσει άμεσα την συμμετοχή του στο 50,1%.

Συμπλήρωσε ότι είναι επιθυμητό αυτό το επίπεδο από την διοίκηση της τράπεζας, προκειμένου αυτή να προχωρήσει σε περισσότερο ιδιωτικές και ανταγωνιστικές πρακτικές.

Η Εθνική διαψεύδει δημοσίευμα για πώληση δανείων ύψους 478 εκατ. δολαρίων

Η Εθνική διέψευσε τα δημοσιεύματα που την έφεραν να έχει πωλήσει χαρτοφυλάκιο δανείων για χρηματοδότηση επενδύσεων αξίας 478 εκατ. δολαρίων στην ευρωπαϊκή δευτερογενή αγορά.

imerisiaonline.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook