Σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα αλλά και να αποκαταστήσει τις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ενδέχεται να απαγορεύσει το έργο του \”Μεγάλου Αδερφού\” της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας (NSA) που αφορά ηγέτες χωρών που θεωρούνται σύμμαχοι της Ουάσινγκτον. 
Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης, ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση μετά την αποκάλυψη ΜΜΕ ότι η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας παρακολουθούσε όλο τον πλανήτη – εκτός από τους πολίτες και ηγέτες χωρών, όπως την Ανγκελα Μέρκελ – θα παρέμβει στο έργο της NSA καλώντας την να βάλει φρένο στη συλλογή στοιχείων από ηγέτες που θεωρούνται σύμμαχοι των ΗΠΑ.
Με τον τρόπο αυτό, ο ένοικος του Λευκού Οίκου τείνει χείρα φιλίας στη Γηραιά Ηπειρο. Η Ευρώπη έχει στήσει στον… τοίχο τον Ομπάμα για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, για το οποίο ο ίδιος δηλώνει ότι έχει… «μεσάνυχτα». 
Η απαγόρευση συλλογής πληροφοριών που αφορούν ηγέτες κρατών που έχουν φιλικές σχέσεις με την Ουάσινγκτον ρχεται στο πλαίσιο μιας γενικότερη αναθεώρησης του προγράμματος τηλεφωνικών παρακολουθήσεων της NSA, όπως αποκαλύπτει κυβερνητικός αξιωματούχος υπό καθεστώς ανωνυμίας. 
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook