Υλικά

• 1 λαγός περίπου 1,5 κιλό
• 200 ml. ξύδι
• 200 ml. νερό
• Μερικοί κόκκοι πιπεριού & μπαχάρι
• 200 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
• Αλάτι (ανάλογο)
Για τη σκορδαλιά
• 3-4 σκελίδες σκόρδο
• 200 γρ. καρύδια
• 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
• Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Χωρίζουμε σε μερίδες τον λαγό και τον βάζουμε σε μπασίνα (λεκάνη) με τα 200 ml. ξύδι και τα 200 ml. νερό (τα υγρά πρέπει να σκεπάζουν τον λαγό).

Προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού και το μπαχάρι και το αφήνουμε για ενα βράδυ να μαριναριστεί. Την επόμενη τον στραγγίζουμε και τον σκουπίζουμε πολύ καλά (κρατώντας κατά μέρος τη μαρινάδα). Σε κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τον λαγό μαζί με τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά μέχρι να μυρίσουν. 

Σβήνουμε με τη μαρινάδα και σιγοψήνουμε με κλειστό καπάκι μέχρι να μαλακώσει το κρέας (περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά) και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι. Στη συνέχεια αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τον λαγό. Τον ξεψαχνίζουμε και τον αραδιάζουμε σε μικρό ταψάκι. 

Ετοιμάζουμε τη σκορδαλιά, κοπανίζοντας το σκόρδο με λίγο αλάτι σε γουδί και προσθέτοντας τα καρύδια και το ψωμί, αφού πρώτα το μουλιάσουμε σε λίγο ξύδι. Αραιώνουμε τη σκορδαλιά με 100 ml. απο το ζωμό του λαγού που έμεινε στην κατσαρόλα. 

Απλώνουμε τη σκορδαλιά πάνω απο τα κομμάτια του λαγού και ψήνουμε στο γκρίλ του φούρνου μέχρι να πάρει ενα ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα. Σερβίρουμε, γαρνίροντας με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.