Συμμετέχοντας στις δράσεις του προγράμματος «ΧΑΝΙaRT 2013 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Μέγαρο Τριανόν και το “Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Ελαιουργείον” παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση «Το Βλέμμα του Νάρκισσου» στο Μέγαρο Τριανόν, Ηρώων Πολυτεχνείου 43, Δικαστήρια, Χανιά, Κρήτη, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013 στις 20.00 το βράδυ.

«Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα θεάματα και η διαφήμιση σερβίρουν είδωλα με τα οποία καλείται να ταυτιστεί το Εγώ του νέου δυτικού ανθρώπου. Η ταύτιση του Εγώ με κάποιο είδωλο οδηγεί αρχικά σε αίσθηση αιχμαλωσίας και τελικά σε εξέγερση ενάντια στο προτεινόμενο είδωλο που σου έχει επιβληθεί ως μορφή και τρόπος συμπεριφοράς της δικής σου ψυχής.

Σε μια εποχή σαν τη δική μας όπου τα στρεβλά πρότυπα και η έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας και αγάπης υπερισχύουν στις ανθρώπινες σχέσεις, ο ναρκισσισμός, το υπέρμετρο Εγώ, είναι η περιρρέουσα αρρώστια που μαστίζει ολοένα και περισσότερο το μυαλό του σύγχρονου Ανθρώπου.
Το θέμα του Νάρκισσου, εκτός από την εικαστική απεικόνιση του αρχαιοελληνικού μύθου, επανέρχεται στην Τέχνη με την αυτοπροσωπογραφία αλλά και με τη χρήση του καθρέφτη μέσα στα έργα των καλλιτεχνών».
Εικαστική Eπιμέλεια: Ήρα Παπαποστόλου & Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook