Υλικά

• 1 κιλό κοτόπουλο, κομμένο σε μέτριες μερίδες
• 400 γρ. κυδώνια, καθαρισμένα και κομμένα κυδωνάτα
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• Ξύσμα απο 1 λεμόνι
• 80 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 30 ml. ξύδι
• 1 ξυλάκι κανέλα
• 200 ml. ζωμό κοτόπουλο
• 1 κ. σούπας λεμονοθύμαρο
• 1 κ. σούπας δενδρολίβανο
• 2 δαφνόφυλλα
• Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1 κ. σούπας ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε κατά μέρος. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε 2 κ. σούπας ελαιόλαδο και βάζουμε τα κομμάτια απο το κοτόπουλο, αφού πρώτα τα αλατοπιπερώσουμε.

Σωτάρουμε για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το ξύδι. Προσθέτουμε τα κυδώνια, την κανέλα, το λεμονοθύμαρο, τα δαφνόφυλλα, το δενδρολίβανο και το ξύσμα του λεμονιού.

Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Αραδιάζουμε σε ταψί ή σε γάστρα. Βάζουμε το κρεμμύδι που είχαμε κρατήσει και ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλο, να το καλύψει. Ψήνουμε σε προθερμασμένοφούρνο στους 180ο C για 35- 40 λεπτά. Βγάζουμε απο το φούρνο, αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.