Για να μειώσει το ποσοστό ρεκόρ των διαζυγίων στη χώρα - 40% στις ηλικίες των 40 ετών - η κυβέρνηση της Νορβηγίας συμβουλεύει τα παντρεμένα ζευγάρια να το ρίχνουν έξω τα βράδια προκειμένου να σώσουν το γάμο τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Telegraph", η κυβέρνηση του Οσλο εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία ζητά από τους παντρεμένους να ανανεώσουν την σχέση με τον σύντροφό τους βγαίνοντας έξω τα βράδια.

Το ποσοστό των διαζυγίων στη σκανδιναβική χώρα έχει αγγίξει το 40% στις ηλικίες 40 ετών έως 44 ετών γεγονός που έχει προβληματίσει την κυβέρνηση. Η κατάσταση είναι τόσο δραματική που η νορβηγική κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει θέση καλώντας τα παντρεμένα ζευγάρια να δουλέψουν την σχέση τους προκειμένου να αποφύγουν το δικηγόρο.

Η Σολβέικ Χορν, υπουργός σε θέματα Οικογένειας και Κοινωνικών Υποθέσεων, και η ίδια διαζευγμένη , ηγείται αυτής της πρωτοβουλίας.

“Είναι σημαντικό για τα ζευγάρια να ξεκλέβουν που και που χρόνο για να είναι και εραστές", υποστηρίζει και προσθέτει:

"Το κάθε ζευγάρι πρέπει να αποφασίζει πως θα περνάει το βράδυ του , αν δηλαδή θα πάει στον κινηματογράφο ή αν θα περπατήσει χέρι- χέρι, το σημαντικό όμως είναι ότι οι δύο τους θα αφιερώνουν χρόνο ο ένας στον άλλον χωρίς την παρουσία παιδιών.

Η υπουργός της Νορβηγίας παραδέχτηκε επίσης ότι ήδη η κυβέρνηση έχει αυξήσει την χρηματοδότηση κρατικών συμβουλευτικών υπηρεσιών όπου τα παντρεμένα ζευγάρια που έχουν προβλήματα επικοινωνίας, να μπορούν με την βοήθεια των ειδικών να σώσουν το γάμο τους. 

protothema.gr