Οι προβολές της Κινηματογραφικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9, πίσω από τον Αγ. Δημήτριο, στο κέντρο της πόλης) ξεκινούν με την κλασική ταινία, το Γεράκι της Μάλτας του Τζον Χιούστον (1941).

Ο Σαμ Σπέιντ και ο Μάιλς Άρτσερ είναι ιδιωτικοί ντετέκτιβ και ιδιοκτήτες του γραφείου Sam & Spade. Παρά το γεγονός ότι είναι συνεργάτες, ο Σαμ δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τον Μάιλς. Μια μέρα τους επισκέπτεται στο γραφείο μια πανέμορφη γυναίκα που τους συστήνεται ως κυρία Γουόντερλι και τους ζητάει να τη βοηθήσουν να βρει την αδελφή της.

Ο Μάιλς αναλαμβάνει τις έρευνες και καταλήγει νεκρός. Από εκείνη τη στιγμή κι ύστερα ο Σπέιντ βρίσκεται περικυκλωμένος από μια σειρά παράξενων και επικίνδυνων ανδρών που όλοι σχετίζονται με διαφορετικό τρόπο με την κυρία Γουόντερλι, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Μπρίτζιν Ο\’ Σόνεσι…

Η ταινία θα προβληθεί την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ.

Επίσης, η ομάδα εθελοντών πολιτών του ΚΕ.Θ.Ε.Α. Αριάδνη παρουσιάζει την ταινία Το Αγόρι με τις Ριγέ Πιτζάμες του Μαρκ Χέρμαν (2008).

Η ιστορία, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Τζόν Μπόιν, μάς ταξιδεύει στα μαύρα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης των ναζί. Ο Μπρούνο είναι μόλις οκτώ ετών και τα αθώα του μάτια δεν βλέπουν τα εγκλήματα που διαπράττει ο πατέρας του, διοικητής του στρατοπέδου. Μέχρι που αναπτύσσεται μια δυνατή φιλία ανάμεσα στο μικρό Μπρούνο και ένα συνομήλικο εβραιόπουλο που ζει από την άλλη πλευρά του φράχτη…

Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 8.30 το βράδυ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο Κοινωνικός χώρος συγκεντρώνει πάντα συσκευασμένα τρόφιμα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του «Φαγητού με την αγάπη μας», των βασικών δομών του Κοινωνικού Χώρου. Παρακαλούνται όσοι το επιθυμούν να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook