Θύμα του εγκληματικού κλεισίματος για 20 μήνες και της τραγικής υποστελέχωσης του μοναδικού δημόσιου Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου της Ελλάδας στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» είναι ένα αγοράκι 2,5 ετών, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Συγγενή Καρδιοπάθεια.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος του συλλόγου, κ. Χρυσάνθη Κοκολάκη μιλώντας στο newsbeast.gr, το αγοράκι έχασε τη ζωή του για μερικές μόνον ώρες, καθώς επρόκειτο να χειρουργηθεί χθες, ενώ θα μπορούσε να είχε χειρουργηθεί από καιρό, αν το κέντρο του Παίδων δεν άνοιγε μόνο 1 ημέρα την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η αντιμετώπιση περιπτώσεων που χρήζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης.

Το αγοράκι , το οποίο έπασχε από σοβαρή καρδιοπάθεια, έπρεπε να κάνει 3 εγχειρήσεις. Την πρώτη την έκανε το Σεπτέμβριο του 2011 στο Αγία Σοφία.

Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους το κέντρο του Αγία Σοφία έκλεισε, όχι για οικονομικούς λόγους αλλά μετά από υπόθεση που είχε δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την αντιμετώπιση περιστατικών από γιατρούς, για την οποία ωστόσο στη συνέχεια η δικαιοσύνη έκρινε πως επρόκειτο περί συκοφαντικής δυσφήμισης.

Μετά το κλείσιμο του κέντρου του Αγία Σοφία τα περιστατικά παραπέμπονταν στο Ωνάσειο, όπου επίσης δεν εξυπηρετήθηκε.

Το κέντρο του Αγία Σοφία άνοιξε με παρέμβαση εισαγγελέα το καλοκαίρι που πέρασε, αλλά το αγοράκι δεν πρόλαβε να χειρουργηθεί, γιατί έχει δοθεί μόνο μία ημέρα χειρουργείου εβδομαδιαίως.

Όταν έφτασε η σειρά του, η οικογένεια ξεκίνησε από τις Σέρες όπου διαμένουν και στη διαδρομή προς το Παίδων, το παιδί άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Συγγενή Καρδιοπάθεια χαρακτηρίζει εγκληματικό το κλείσιμο του ΕΚΑΣΚΑΠ τον Οκτώβριο του 2011 και καταγγέλλει ότι εξυπηρετούσε συγκεκριμένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, στο βωμό των οποίων δεν δίστασαν να θυσιάσουν καρδιοπαθή παιδιά ως εξιλαστήρια θύματα.

newsbeast.gr