Πριν από τέσσερα χρόνια ο Νορβηγός φοιτητής Kristoffer Koch ξόδεψε 150 κορώνες (23 ευρώ) για να αποκτήσει το άσημο τότε ιντερνετικό νόμισμα το bitcoin.

Ο προνοητικός και πανέξυπνος Νορβηγός, με τα bitcoins που αγόρασε για μια χούφτα… ευρώ απέκτησε ένα διαμέρισμα τριών δωματίων στο κέντρο του Οσλο. Το αξιοσημείωτο όμως είναι το πώς κατάφερε δαπανώντας μόλις 25 ευρώ να αποκτήσει διαμέρισμα αξίας 135.000 ευρώ.

Ο 29χρονος σήμερα Kristoffer μηχανικός στο επάγγελμα είχε ξεχάσει τα bitcoins σε μια άκρη μέχρι που τον περασμένο Απρίλιο διάβασε ένα άρθρο σε εφημερίδα για την αλματώδη αύξηση του ψηφιακού νομίσματος και… τρελάθηκε. Αρχισε να τα ψάχνει μανιωδώς και όταν τα βρήκε κατάλαβε ότι τα χρήματα του είχαν γίνει περίπου 500.000 ευρώ.

Αφού πέρασε μια μέρα προσπαθώντας να θυμηθεί τον κωδικό πρόσβασής του, ο φοιτητής πούλησε μέρος των εικονικών νομισμάτων για 135.000 ευρώ σε μετρητά. Το ποσό που αποκόμισε, τον βοήθησε να αγοράσει, αντί 320 χιλιάδων ευρώ, και να ανακαινίσει διαμέρισμα τριών δωματίων, στο κέντρο του Οσλο.

Το Bitcoin χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο, για πληρωμένες συναλλαγές στο διαδίκτυο, αφού ανταλλάσσεται απευθείας με πραγματικά χρήματα ή χρησιμοποιείται για την on-line αγορά αγαθών και υπηρεσιών. Η αξία του είναι εξαιρετικά ασταθής και παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις.

«Οταν είπα στη σύντορφό μου τι είχε συμβεί ήταν σκεπτική και επιφυλακτική καθώς δεν μπορούσε να αντιληφθεί αν τα χρήματα ήταν αληθινά ή εικονικά. Νομίζω τώρα πως πείστηκε», είπε ο Koch.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook