Την συμμετοχή όλων των εργαζομένων της στο συλλαλητήριο των αγροτών αποφάσισε η ΕΑΣΗ μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Η Ένωση  Ηρακλείου καλεί τον Υπουργό Οικονομικών να αποσύρει άμεσα το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:

\”Σε έκτακτη συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ εξέτασε το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και έκρινε ότι:

Είναι άδικη, άνιση και φορομπηχτική η πολιτική της κυβέρνησης σε ένα κλάδο της αγροτικής οικονομίας ο οποίος βιώνει τις δυσκολότερες συνθήκες της ιστορίας του.

Δεν λαμβάνει υπόψη του διάφορες παραμέτρους αλλά με οριζόντια μέτρα και προτάσεις των κάθε λογής συμβούλων του Υπουργείου Οικονομικών δημιουργεί κατάφορες αδικίες και ανισότητες.

1.Είναι παράλογο ίδιες καλλιέργειες με το ίδιο κόστος παραγωγής να επιβαρύνονται διαφορετικά.

2.Δεν λαμβάνει υπ’ όψη του και δεν κάνει καμία διάκριση σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

3.Δημιουργεί διαφορετικούς συντελεστές ανάλογα με τη χρήση, τη θέση, την καλλιέργεια και την πρόσοψη σε εθνικό, επαρχιακό δρόμο, θάλασσα κ.τ.λ.

Με όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα το νομοσχέδιο δημιουργεί συνθήκες διάλυσης του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας και εξουθένωση των αγροτών οι οποίοι στις σημερινές συγκυρίες που βιώνει η χώρα μας, με την «τροϊκανή» πολιτική δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα μέτρα αυτά.

ΚΑΛΟΥΜΕ

Τον Υπουργό Οικονομικών να αποσύρει άμεσα το νομοσχέδιο και από την αρχή να γίνει ένας γόνιμος διάλογος με τους πραγματικούς εκπροσώπους και φορείς των αγροτών οι οποίοι να είναι σε θέση να καταθέσουν προτάσεις και απόψεις εποικοδομητικές και εφαρμόσιμες.

Τέλος το Δ.Σ στα πλαίσια στήριξης και συμπαράστασης στα δίκαια αιτήματα των αγροτών αποφάσισε το κλείσιμο όλων των υπηρεσιών της Οργάνωσής μας και την μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων της στο Αγροτικό Συλλαλητήριο της Δευτέρας 4/11/2013. \”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook