Η Άννα Ντουντουνάκη έδειξε και στην Μπάνια Λούκα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης ότι στην ηλικία της είναι από τις κορυφαίες του αθλήματος όχι μόνο στην Ελλάδα. Η 16χρονη κολυμβήτρια του Ναυτικού Ομίλου Χανίων έδειξε τις δυνατότες της στην πρώτη μέρα των Βαλκανικών αγώνων Εφήβων-Νεανίδων όπου συμμετέχει καταλαμβάνοντας δυο πρωτιές, ουσιαστικά. Η μία όμως στα 100 μ. πεταλούδα δεν κατοχυρώθηκε στην χανιώτισσα αθλήτρια αφού θεωρήθηκε άκυρη η εκκίνησή της.

                                                              

Η Ντουντουνάκη τερμάτισε πρώτη με τον πολύ καλό χρόνο (1.02.04) στο αγώνισμα των 100μ. πεταλούδα αλλά ακυρώθηκε η προσπάθεια της αφού οι κριτές θεώρησαν ως μη έγκυρη την εκκίνηση της. Παρόλα αυτά η επίδοση της Ντουντουνάκη ήταν εντυπωσιακή καθώς κατάφερε να καταρρίψει κατά 2 δευτερόλεπτα το ατομικό της ρεκόρ και να αποδείξει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Αργότερα στην κούρσα των 50 μέτρων πεταλούδα… έλαμψε και πάλι το άστρο της νεαρής αθλήτριας του ΝΟΧ, που κατέλαβε την πρώτη θέση με χρόνο 28.70 αν και ούτε το όριο «έπιασε» για το πανευρωπαϊκό (28.10) αλλά ούτε το ατομικό της ρεκόρ από τα «29α Νιόβεια» πλησίασε (28.28). Σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο και στο ότι επιβαρύνθηκε ψυχολογικά από την ακύρωση της πρωινής της προσπάθειας στα 100 μέτρα.

Η Ντουντουνάκη θα κολυμπήσει την Κυριακή (1/5) στα 50 και 100 μ. πρόσθιο.

 

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook