Υλικά

• 600 γρ. αλεύρι γις όλες τις χρήσεις
• 1 κ. σούπας μπέικιν πάουντερ
• 2 κ. σούπας ζάχαρη
• 1 κ. γλυκού αλάτι
• 2 κ. σούπας θυμαρίσιο μέλι
• 330 ml. βιολογική μπύρα
• 80 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο

Εκτέλεση

Σε ενα μέτριο μπώλ, ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Λιώνουμε το μέλι, πολύ προσεκτικά σ’ενα μπρίκι, (προσέχωντας μην κάψει). 

Προσθέτουμε στα στερεά υλικά (μίγμα του αλευριού), απο σιγά σιγά το μέλι και τη μπύρα και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ενα απαλό ζυμάρι το οποίο δεν κολλάει στα χέρια. 

Προς το τέλος του ζυμώματος ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Απλώνουμε το ζυμάρι σε μια μακρόστενη φόρμα ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50-60 λεπτά της ώρας μέχρι να πάρει ενα ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα η επιφάνεια και μέχρι να ψηθεί σωστά εσωτερικά.

* Για καλύτερο ξεφορμάρισμα, καλύπτουμε με λαδόκολλα το εσωτερικό της φόρμας.