O πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου είπε ότι υπεγράφη πρωτόκολλο διαπραγμάτευσης με τους εμποροϋπαλλήλους μετά τη λήξη της κλαδικής σύμβασης και επεσήμανε ότι η κατάργησή της, οδηγεί σε «ζούγκλα»

«Μπάχαλο» θα γίνει την Κυριακή με τα ανοιχτά καταστήματα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Β. Κορκίδη.

Μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευής στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 98,9, ο κ. Κορκίδης είπε ότι υπεγράφη πρωτόκολλο διαπραγμάτευσης με τους εμποροϋπαλλήλους μετά τη λήξη της κλαδικής σύμβασης και επεσήμανε ότι η κατάργησή της, οδηγεί σε «ζούγκλα».

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Κυριακή τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά, βάσει της δυνατότητας που δίνει ο νόμος 4177/2013 για το ανανεωμένο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς.

Ωστόσο, το 63% των εμπορικών συλλογών της Ελλάδας λέει «όχι» στο Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων τους, ενώ η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) έχει εξαγγείλει την ίδια ημέρα απεργία κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Παράλληλα, στστις 10.30 καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση Σύνταγμα & Ερμού.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook