Αν σκέφτεστε να κάνετε στροφή σε νέα ανερχόμενα επαγγέλματα, ακολουθήστε αυτό του δοκιμαστή σοκολάτας! Είναι ένα περιζήτητο επάγγελμα που ζητούν συχνά οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ και οι κολοσσοί των τροφίμων, με αποτέλεσμα να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στους κύκλους της γευσιγνωσίας.

«Είναι η καλύτερη δουλειά στον κόσμο» διαβεβαιώνει η Σάλι Μακ Κίνον, δοκιμάστρια και διευθύντρια ανάπτυξης των προϊόντων αλυσίδας Tesco.



Το συγκεκριμένο επάγγελμα έχει τα δικά του μυστικά. Έτσι λοιπόν, οι ειδήμονες της σοκολάτας από το πιο μαλακό και φινετσάτο προϊόν, καταλήγουν στο πιο περίπλοκο και αρωματικό, δοκιμάζοντας αρχικά τις λευκές σοκολάτες και καταλήγοντας στις σκούρες.

Αφού ελέγξουν το χρώμα, απολαμβάνουν το άρωμα σπάζοντας στη μέση τη σοκολάτα, και στο τέλος δοκιμάζουν το προϊόν.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η θερμοκρασία, αφού οι ιδανικοί βαθμοί για το σερβίρισμα, είναι οι 15 με 18 βαθμοί Κελσίου.