Πανηγυρίζει η Άγκυρα για τη «βροχή» επενδύσεων εκατοντάδων δισ. δολαρίων που γίνονται στην Τουρκία ενώ αναμένονται πολύ περισσότερες στο άμεσο μέλλον καθώς δημιουργούν τις προϋποθέσεις οι γείτονες για να χτιστούν και άλλα εργοστάσια εκεί.

Βιομηχανίες που θα δώσουν δουλειά και θα αυξήσουν τις εξαγωγές καθιστώντας την Τουρκία μία πολύ ισχυρή χώρα.

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε η εφημερίδα Αkşam αναφέροντας πως τα τελευταία 10 χρόνια οι ξένοι επενδυτές έχουν φέρει στη χώρα 123 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ το 2013 το ποσό των ξένων επενδύσεων φτάνει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Το δημοσίευμα έχει τίτλο «Οι γίγαντες έστριψαν το τιμόνι τους στην Τουρκία» και τονίζει ότι «για τους ξένους επενδυτές το πιο ασφαλές λιμάνι είναι η Τουρκία».

Ορισμένα από τα στοιχεία που επισημαίνει η εφημερίδα είναι πως:

«Ο αμερικανικός ενεργειακός γίγαντας Αllied ψάχνει για οικόπεδο για να πραγματοποιήσει επένδυση 4 δισ. δολαρίων, ο γίγαντας ελαστικών της Ιαπωνίας Sumitomo χτίζει μεγάλο εργοστάσιο στην πόλη Τσάνκιρι. Άλλες εταιρείες όπως η γαλλική Alstrom, η ιαπωνική Honda ετοιμάζονται να επενδύσουν στην Τουρκία».

Επίσης δεκαεπτά μεγάλοι ξένοι οίκοι προγραμματίζουν να κατασκευάσουν , σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Şafak, μεγάλα εργοστάσια καθώς εκτιμούν ότι θα έχουν φθηνή ενέργεια αφού στη γείτονα χώρα θα δημιουργηθούν πυρηνικοί σταθμοί που θα τους δίνουν φθηνή και άφθονη ενέργεια . Επίσης θεωρούν μεγάλο προσόν της Τουρκίας , την υπερταχεία αμαξοστοιχία καθώς και τα μεγάλα έργα υποδομής που γίνονται εκεί για τις μεταφορές ή που σχεδιάζονται να υλοποιηθούν άμεσα.

Παράλληλα η εφημερίδα Vatan σημειώνει ότι η Κωνσταντινούπολη είναι η 6η πόλη με τους περισσότερους επισκέπτες. Γράφει ότι φέτος επισκέφθηκαν περισσότεροι τουρίστες την Πόλη κατά 10% σε σύγκριση με το 2012.

Αντίθετα σε μας βασιλεύει η γραφειοκρατία και το μεγάλο κόστος της ενέργειας ενώ ταυτόχρονα οι τράπεζες δεν μπορούν να υποστηρίξουν καμία επιχειρηματική κίνηση.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook