Από τις 4 έως τις 8 Νοεμβρίου 2013 (Δευτέρα-Παρασκευή) η Άλκη Ζέη θα βρίσκεται στην Κρήτη για να παρουσιάσει το νέο της αυτοβιογραφικό βιβλίο με τίτλο Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Η αγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων αφηγείται το παραμύθι της ζωής της και ζωντανεύει μια ολόκληρη εποχή όπως μόνο εκείνη ξέρει. Ένα συναρπαστικό βιβλίο, γραμμένο με αγάπη και τρόπο μυθιστορηματικό.

Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013, στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου (Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Ν. Ηρακλείου και τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσει η εκπαιδευτικός Εμμανουέλα Περισυνάκη. Θα χαιρετίσει ο Μανώλης Βασιλάκης, Πρόεδρος Επιτροπής Εποπτείας της Β.Δ.Β.

Η Άλκη Ζέη θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του νέου της βιβλίου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Η Άλκη Ζέη αφηγείται την ιστορία των νεανικών της χρόνων, «το παραμύθι της ζωής της», που ξεδιπλώνεται από τη Σάμο ως την Αθήνα, από τη δικτατορία του Μεταξά και τα Δεκεμβριανά, έως το 1945, τη μέρα του γάμου της με τον Γιώργο Σεβαστίκογλου, δίνοντάς μας μια σπαρταριστή πινακοθήκη ανθρώπων που έμελλε να σφραγίσουν τη μεταπολεμική Ελλάδα: τη Διδώ Σωτηρίου, τον Κουν, τον Γκάτσο, τον Εμπειρίκο, τη Ζωρζ Σαρή, την κολλητή παιδική της φίλη, τη Μελίνα, τον Πλωρίτη, τον Μποστ, τον Κώστα Αξελό, τον Μίμη Δεσποτίδη και τόσους άλλους…

Μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο, και με τρόπο μυθιστορηματικό, μας ξεδιπλώνει τα παιδικά και νεανικά της χρόνια με φόντο τα μεγάλα γεγονότα και τα πάθη της ελληνικής ιστορίας τον 20ό αιώνα.

Η συναρπαστική της αφήγηση διανθίζεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό.