Περισσότεροι από 250 κάτοικοι του δήμου Βιάννου, ανταποκρίθηκαν και εξετάστηκαν δωρεάν από έντεκα γιατρούς – μέλη και φίλους του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου, εννέα διαφορετικών ειδικοτήτων!

Οι γιατροί κάλυπταν ειδικότητες που δεν υπάρχουν στο Κ. Υ. της περιοχής και η δράση που διοργανώθηκε από τον Ροταριανό Όμιλο Ηρακλείου σε συνεργασία με το δήμο Βιάννου και το Κέντρο Υγείας της περιοχής, ανέδειξε για μια ακόμα φορά την τεράστια ανάγκη παροχής υπηρεσιών προληπτικής ιατρικής σε απομακρυσμένες από το Ηράκλειο περιοχές.

Ο δερματολόγος Βασίλης Χατζάκης, ο ενδοκρινολόγος Γιάννης Ιεραπετρίτης, ο καρδιολόγος Γιάννης Βαβουρανάκης, οι ορθοπεδικοί Φ­άνης Κανάκης, Χάρης Βαβουρανάκης και Γιώργος Κρουσταλάκης, ο ουρολόγος Γιάννης Καζάνης, ο οφθαλμίατρος Στάθης Δετοράκης, ο πνευμονολόγος Γιώργος Εξαμιλιώτης, ο φυσικοθεραπευτής Νώντας Χαρονίτης και ο ΩΡΛ Χαρίτων Παπαδάκης, εξέτασαν, έδωσαν οδηγίες αντιμετώπισης, αλλά και διευκρινίσεις στους κατοίκους του απομακρυσμένου δήμου.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι διαγνώστηκαν σοβαρές παθήσεις που οι ασθενείς δεν γνώριζαν καν ότι έπασχαν και για τους οποίους δόθηκαν οδηγίες άμεσης αντιμετώπισης!

Ο πρόεδρος του Ρ. Ο. Ηρακλείου Μανόλης Φούμης ευχαρίστησε τους εθελοντές γιατρούς στο γεύμα που ακολούθησε, εξήρε το σπουδαίο έργο που επιτελούν και ευχήθηκε να δοθεί η δυνατότητα και για άλλες αποστολές σε απομακρυσμένες περιοχές του Ηρακλείου και του Λασιθίου.

Ευχαρίστησε επίσης τον δήμαρχο Βιάννου κ. Παύλο Μπαριτάκη και τους συνεργάτες του που κανόνισαν τα ιατρικά ραντεβού, τον Δ/ντη του Κ. Υ. Βιάννου κ. Γιάννη Χριστοφορίδη και όλο το νοσηλευτικό προσωπικό για την πολύτιμη υποστήριξη των εθελοντών ιατρών

Ιδιαίτερες ευχαριστίες έγιναν προς τον ιατρό – ενδοκρινολόγο και μέλος του Δ. Σ. του Ρ. Ο. Η. Γιάννη Ιεραπετρίτη, ο οποίος είχε και την ευθύνη διοργάνωσης της αποστολής, αλλά και τον Ροταριανό, Βοηθό Διοικητή Παντελή Κρουσταλάκη που φρόντισε για την ψυχαγωγία και την ξενάγηση των υπολοίπων μελών του Ομίλου, που βρέθηκαν στη Βιάννο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook