Ντροπή για την \”πρώτη οικογένεια\” του Ουζμπεκιστάν αποτελεί, σύμφωνα με τον ηγέτη της χώρας, Ισλάμ Καρίμοφ , η μεγαλύτερη κόρη του που φωτογραφήθηκε σε αισθησιακές, ημίγυμνες πόζες.

Ο πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν χαστούκισε την κόρη του Γκουλνάρα Καρίμοβα όταν έφτασε στα χέρια του ένας φάκελλος με αισθησιακές φωτογραφίες της άτακτης θυγατέρας του η οποία εκτός από ποπ σταρ, θέλει να καλλιεργήσει ένα θετικό προφίλ στην πατρίδα της σε αντίθεση με τον \”δικτάτορα\” πατέρα της και να τον διαδεχθεί στην ηγεσία της χώρας. Η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο μεταφράζεται από τον Τύπο της χώρας ως εξής: η εκρηκτική Γκουλνάρα προετοιμάζει πιθανότατα το έδαφος για πραξικόπημα στη χώρα για να αναλάβει η ίδια τα ηνία.

Μέχρι τον περασμένο Ιούλιο η Καρίμοβα, που έχει φοιτήσει στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ήταν μόνιμη εκπρόσωπος της χώρας της στην αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη και υπεύθυνη για διάφορα πολιτιστικά και φιλανθρωπικά προγράμματα. Είχε επίσης λανσάρει μια σειρά αρωμάτων και αποσμητικών καθώς και τις δικές της δημιουργίες σε κοσμήματα και ρούχα ενώ στη Ρωσία, τραγούδησε στο πλευρό του Γάλλου φοροφυγά , Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

\"\"

Πολλοί πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι θα μπορούσε να διαδεχθεί τον πατέρα της, ο οποίος κυβερνά το Ουζμπεκιστάν από το 1989.

Τους τελευταίους μήνες, ο Τύπος του Ουζμπεκιστάν ενισχύει τις φήμες ότι η Γκουλνάρα βρίσκεται στα μαχαίρια με την οικογένειά της.

Πριν δέκα μέρες, τρία κανάλια, το Forum TV, το SofTS και το Markaz-TVM, που μετέδιδαν βίντεοκλιπ της Γκουλνάρα, έβαλαν λουκέτο λόγω παραβάσεων, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

\"\"

«Οσο ανόητο κι αν ακούγεται, ισχύει», έγραψε φανερά ενοχλημένη η Γκουλνάρα Καρίμοβα στο λογαριασμό της στο Twitter, απαντώντας στην ερώτηση κάποιου που ζητούσε να πληροφορηθεί αν η Υπηρεσία Τύπου και Πληροφοριών του Ουζμπεκιστάν έκλεισε πραγματικά τα τρία ψυχαγωγικά κανάλια με αφορμή διάφορες \”παραβάσεις\” που είχαν κάνει.

Τρεις ημέρες αργότερα σταμάτησε και η εκπομπή των τριών ραδιοφωνικών σταθμών που ανήκαν στην Καρίμοβα.

\"\"

Οι παραβάσεις για τις οποίες κατηγορήθηκαν τα μέσα ενημέρωσης της 40χρονης κόρης του Ουζμπέκου προέδρου αφορούσαν την καταπάτηση των νόμων περί ελεύθερης πληροφόρησης, περί πνευματικών δικαιωμάτων, διαφήμισης και δικαιωμάτων των παιδιών.

\"\"

Σύμφωνα με ιστοτόπους της αντιπολίτευσης, ο ίδιος ο πρόεδρος διέταξε να κλείσουν οι σταθμοί της κόρης του για να την τιμωρήσει για τα διόλου κολακευτικά σχόλια που έκανε για άλλα μέλη της οικογένειας.

Η Γκουλνάρα είχε κατηγορήσει για απρεπή συμπεριφορά την αδελφή της, Λόλα Καρίμοβα-Τιλάγεβα, η οποία σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC είχε δηλώσει ότι έχει να της μιλήσει 12 χρόνια.

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook