"Ανακαλύψαμε τη μεγαλειώδη ταπεινοφροσύνη τηs γαστρονομίας τουs..."

Με αυτό τον τρόπο ξεκινά το γευστικό της ταξίδι στη σφακιανή κουζίνα η εφημερίδα "Καθημερινή" στο ένθετο περιοδικό της "Γαστρονόμος" που θα κυκλοφορήσει στο επόμενο κυριακάτικο φύλλο.

Η δημοσιογραφική ομάδα συνάντησε βέρους Σφακιανούς που τους ξενάγησαν στα χωριά, στα μιτάτα και στην άγρια φύση η οποία τους χαρίζει τα πιο φυσικά προϊόντα για την κουζίνα τους.

«Θες να μάθεις το τι τρώμε; Μάθε πως η κουζίνα των Σφακίων είναι το κρέας. Το κρέας τα έχει όλα, κι αυτό από χορτάρι γίνεται» λέει ο Σφακιανός Σήφης Μανούσακας.



Μάλιστα η εφημερίδα στο αφιέρωμά της, παρουσιάζει δυο άκρως παραδοσιακές κρητικές συνταγές, χοχλιούς με πατάτες και κολοκύθια και αρνάκι με σταμναγκάθι αυγολέμονο.



Εκτός από τον κ. Σήφη Μανούσακα η εφημερίδα μιλά και.. μαγειρεύει και με την κα Στέλλα Τσιριντάνη (δείτε εδώ)

Η επαφή με την εφημερίδα για την προβολή της σφακιανής κουζίνας έγινε χάρη στην κα. Ελένη Βουγιούκαλου που κατάγεται από τον Καλλικράτη Σφακίων.