\”Ανακαλύψαμε τη μεγαλειώδη ταπεινοφροσύνη τηs γαστρονομίας τουs…\”

Με αυτό τον τρόπο ξεκινά το γευστικό της ταξίδι στη σφακιανή κουζίνα η εφημερίδα \”Καθημερινή\” στο ένθετο περιοδικό της \”Γαστρονόμος\” που θα κυκλοφορήσει στο επόμενο κυριακάτικο φύλλο.

Η δημοσιογραφική ομάδα συνάντησε βέρους Σφακιανούς που τους ξενάγησαν στα χωριά, στα μιτάτα και στην άγρια φύση η οποία τους χαρίζει τα πιο φυσικά προϊόντα για την κουζίνα τους.

«Θες να μάθεις το τι τρώμε; Μάθε πως η κουζίνα των Σφακίων είναι το κρέας. Το κρέας τα έχει όλα, κι αυτό από χορτάρι γίνεται» λέει ο Σφακιανός Σήφης Μανούσακας.

\"\"

Μάλιστα η εφημερίδα στο αφιέρωμά της, παρουσιάζει δυο άκρως παραδοσιακές κρητικές συνταγές, χοχλιούς με πατάτες και κολοκύθια και αρνάκι με σταμναγκάθι αυγολέμονο.

\"\"

Εκτός από τον κ. Σήφη Μανούσακα η εφημερίδα μιλά και.. μαγειρεύει και με την κα Στέλλα Τσιριντάνη (δείτε εδώ)

Η επαφή με την εφημερίδα για την προβολή της σφακιανής κουζίνας έγινε χάρη στην κα. Ελένη Βουγιούκαλου που κατάγεται από τον Καλλικράτη Σφακίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook