Με αυτό τον τρόπο ξεκινά το γευστικό της ταξίδι στη σφακιανή κουζίνα η εφημερίδα \”Καθημερινή\” στο ένθετο περιοδικό της \”Γαστρονόμος\” που θα κυκλοφορήσει στο επόμενο κυριακάτικο φύλλο.
Η δημοσιογραφική ομάδα συνάντησε βέρους Σφακιανούς που τους ξενάγησαν στα χωριά, στα μιτάτα και στην άγρια φύση η οποία τους χαρίζει τα πιο φυσικά προϊόντα για την κουζίνα τους.
«Θες να μάθεις το τι τρώμε; Μάθε πως η κουζίνα των Σφακίων είναι το κρέας. Το κρέας τα έχει όλα, κι αυτό από χορτάρι γίνεται» λέει ο Σφακιανός Σήφης Μανούσακας.
Μάλιστα η εφημερίδα στο αφιέρωμά της, παρουσιάζει δυο άκρως παραδοσιακές κρητικές συνταγές, χοχλιούς με πατάτες και κολοκύθια και αρνάκι με σταμναγκάθι αυγολέμονο.
Εκτός από τον κ. Σήφη Μανούσακα η εφημερίδα μιλά και.. μαγειρεύει και με την κα Στέλλα Τσιριντάνη (δείτε εδώ)
Η επαφή με την εφημερίδα για την προβολή της σφακιανής κουζίνας έγινε χάρη στην κα. Ελένη Βουγιούκαλου που κατάγεται από τον Καλλικράτη Σφακίων.